Aydınlatma hayatın her anında ve her alanında oldukça önemli bir yer tutar. Çünkü doğru aydınlatma sayesinde gölgede kalan tüm güzellikler ortaya çıkar ve değerini bulur. Nasıl ki fotoğraf çekimi esnasında objelerin ya da kişilerin güzellikleri ortaya çıksın diye doğru ışık aranıyorsa ev dekorasyonunda da aynı şekilde mobilyaların, renklerin tam anlamıyla görsel değerini bulmaları için de doğru aydınlatma yapmak gerekir. 


Doğru aydınlatma sağlamak için, aydınlatma yapılacak bölgenin özellikleri belirleyici bir rol oynar. Göz yormayan ve sakin bir ortam sağlanmak istenirse sarı ışık sağlayan ampuller tercih edilir. Eğer uyarıcı bir etki isteniyorsa beyaz ışık doğru olacaktır. Aydınlatma yapılacak yer eğer bir salon ise salon aydınlatma sistemleri tercih edilmelidir. Genellikle bu aydınlatma avize ile sağlanır. Salonda yer alan mobilyaların, perdelerin, halıların kısacası salonun tamamının tarzına uygun avize modelleri yapılmalıdır. Modern tarzda döşenmiş bir salona çok gösterişli, klasik bir görüntü sergileyen avize kullanmak hem göz yorucu olur hem de salon dekorasyonunu olumsuz yönde etkiler.  


Farklı Şekillerde Ev Aydınlatması 


Abajurlar ev dekorasyonu konusunda hem derinlik hem de zenginlik katan araçlardan biridir. Üstelik doğru aydınlatma konusunda da yardımcı olabilen abajurlar birçok farklı modelde ve tarzda üretilir. 

Aydınlatma için daha pek çok çeşitli araçlar mevcuttur. Hem dekoratif hem de verimli ışık kullanımı açısından oldukça şık lambaderler modern çağın yeni evlerinde en çok tercih edilen aydınlatma araçlarından bir tanesidir. Lambaderlerin dekoratif olarak artılarının yanı sıra rahatlatıcı özelliği de mevcut. Sürekli olarak tavandan gelen ışık bir süre sonra rahatsızlık verebilir. Bu tarz bir durum yaşamamak için lambaderi devreye sokup rahat bir ışık alımı sağlanabilir. 


Bir diğer aydınlatma aracı sarkıt aydınlatma armatürleridir. Sarkıtlar genellikle ofislerde, kafe ve restoranlarda, mağazalarda sıklıkla kullanılan bir aydınlatma ürünüdür. Bu ürün aydınlatma görevinin yanı sıra dekoratif bir taşıyıcılığa da sahiptir. Genel aydınlatmadan ziyade lokal aydınlatma konusunda etkilidir. Eğer tasarruflu bir yol aranıyorsa lambader ve sarkıt tercihi fayda sağlayacaktır. 

 tüm aydınlatma sistemi ürünleri çok çeşitli alternatifleri ve uygun fiyat avantajları ile bulunabilir.