Türkiye’de Müslümanların birliğinin sembolü olarak akla gelen Ayasofya için fethin yıldönümünde anlamlı bir buluşma hazırlanıyor.

Siyasi fikirleri farklı, dini grupları farklı, ten renkleri farklı, ülkeleri farklı birçok kişiyi İttihad-ı İslam (İslam Birliği) gayesiyle -birçok farklı programda- bir araya getiren Ayasofya, İstanbul fethinin 563. yıldönümünde yeniden binlerce insanı bir araya getirecek.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde 15 Mayıs’ta gerçekleşecek Ayasofya buluşması, sosyal medya da şimdiden yankı bulmaya başladı. Ayasofya buluşmasında, İttihad-ı İslam’ı zamanın en büyük farzı olarak nitelendiren Bediüzzaman’ın Ayasofya hakkında fikirleri de ele alınacak.

Milyonlarca kişinin okuduğu Risale-i Nur eserlerinde, Ayasofya konusunda hassas ve duyarlı fikirleri bulunan Bediüzzaman, 18 sene Türkçe okutulan ezanı aslına çeviren dönemin hükümetini tebrik ederek, Ayasofya’nın da put hane olmaması ve aslına çevrilerek ibadet hane olması için yazdığı mektupları bulunuyor. Bediüzzaman'ın talebeleri için Ayasofya'nın ibadet hane olarak açılması vasiyet niteliğini de taşıyor.

Bu bağlamda SDÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İshak Özgel ve Araştırmacı Yazar İslam Yaşar'da konuşmacı olarak katılacak. Dünya Kur'an okuma birincisi Tayfur Sönmez'in Kuran tilaveti ile başlayacak program da şiir ve ilahilerin yanı sıra renkli bir program sunulacak.