Harun Sekmen'in haberinde yer alan konuya ilişkin ifadeler şöyle;

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Gel bakalım buraya” diyerek başkan adaylığı için meydanlara sürdüğü Muharrem İnce, geçmişte azılı bir başörtüsü düşmanıydı. Ramazan ayında bira yudumlamasıyla da bilinen İnce’nin, meydanlara inince birden başörtüsüne sarılması, “İlkesizlik ve omurgasızlık” olarak yorumlandı.

CHP’nin zoraki olarak Cumhurbaşkanı adayı gösterdiği Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin düzenlediği mitinglerde mütedeyyin kesime yaranmak için yaptığı başörtüsü güzellemeleri geçmişteki açıklamalarını unutturmuyor. Edirne’de gerçekleştirdiği mitingde, “İster evinde tak, ister dışarıda, ister devlette tak. Başörtü meselesi milletin meselesi olmaktan çıkmıştır. Kendini kullandırma” diyen, Hakkari’de düzenlediği mitingde ise “Muharrem İnce gelirse başörtüsünü çıkartacak. Bu yalan. İster evde ister çalıştığın kurumda takabilirsiniz” ifadelerini kullanan İnce’nin geçmişinde başörtüsü düşmanlığı önemli bir yer kaplıyor. 

YASAĞIN KALKMASINA KARŞI ÇIKTI

2014 yılında “Temel eğitim kurumlarında başörtüsünün serbest bırakıldığı” kanun maddesine, “Aldığınız karar Cumhuriyete meydan okumaktır” sözleriyle tepki göstermiş. 30 Ekim 2013 yılında azılı İslam düşmanı Sözcü gazetesine bir röportaj veren İnce, başörtüsüne yönelik skandal açıklamalarına devam etmiş. Başörtüsü takmanın özgürlük olmadığını iddia eden ince, “Başörtüsü özgürlük değildir. Özgürlükten vazgeçmektir. Başını açma özgürlüğünden vazgeçmektir” diyerek, başörtüsü düşmanlığını gözler önüne sermekten çekinmemiş.

PROVOKATÖRLÜKLE SUÇLAMIŞ

İnce, milletin iradesiyle TBMM’ye giden başörtülü milletvekillerini de provokatörlükle suçlamış. 2013 yılında meclis genel kuruluna başörtüsüyle girmek isteyen kadın bir vekille ilgili, “İki buçuk yıldır yemin dışında kürsüye çıkmayan bir kadın milletvekili çıkmış türban bayraktarlığı yapıyor. Sen demek bu iş için geldin. Demek senin özel görevin bu” sözleriyle başörtüsü hazımsızlığını ayyuka çıkarmış.

RAMAZANDA BİRA İÇMİŞTİ

CHP’nin adayı İnce, Müslümanların en kutsal zaman dilimi Ramazan ayında alkol alırken objektiflere yakalanmıştı. İslami değerlere karşı vurdumduymazlığını açıkça sergileyen İnce, milletin aklıyla dalga geçercesine içtiğinin enerji içeceği olduğunu iddia etmişti.

Kaynak: Yeni Akit