İYİ Partili Kerim Çoraklık'ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi görevliler tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı adayı ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in iletişimlerini yürüten ve aynı zamanda İyi Parti'nin iletişim ekibinin başında yer alam Kerim Çoraklık'ın FETÖ mensubu olduğu ortaya çıktı. Sosyal medyada ilk önce ATA Grubu kurarak, ülkücü grupların içine sızdığı belirtilen Çoraklık'ın, her fırsatta Fetullahçı yapıya destek veren "hashtag" çalışması yapması dikkat çekti.

Kerim Çoraklık, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle ve Güvenlik Mücadele şubeleri görevlileri tarafından gözaltına alındı. Kerim Çoraklık'ın, Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.



ÇORAKLIK'IN FETÖ'YÜ VE TERÖRİSTBAŞI GÜLEN'İ ÖVEN PAYLAŞIMLARI

İYİ Parti'nin Genel Merkez İletişim Sorumlusu Kerim Çoraklık'ın FETÖ propagandası suçunu işlediğine yönelik paylaşımları şöyle:

25 Aralık 2013: (FETÖ'nün yargı darbesinin ikinci ayağının başlandığı tarih) Anlaşılan o ki beddua tuttu. Hırsızların evlerine ateş yağacak.

25 Aralık 2013: Hizmet adama Molotof atmaz. GÜL suyu atar. #Direnhizmet



ÇORAKLIK'IN, FETÖ/PDY SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI MAHİYETİNDE PAYLAŞIMDA BULUNDUĞU TESPİT EDİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün medya, basın yapılanmasına ilişkin yapılan soruşturma süreçlerinde örgüt mensuplarının sosyal medya üzerinden yapmış oldukları algı oluşturmaya yönelik yazı ve paylaşımlar incelenirken şüpheli Kerim Çoraklık'ın "coraklikkerim" kullanıcı adı ile sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki yapılan paylaşımlarda, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü propagandası mahiyetinde paylaşımları olduğunu tespit etti.

7 GÜN SÜREYLE GÖZALTINDA KALACAK

Başsavcılık, Kerim Çoraklık'ın aleyhindeki delil ve emareler, yüklenen suçun özelliği, kaçma ve delilleri yok etme ihtimali, soruşturmanın ikmali için gereken süre nazara alınarak 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 91. ve Kanun Hükmündeki Kararname'nin 10. ve 11. maddelerine göre yakalanarak 7 gün süreyle gözaltına alınasına karar verdi.

Teröristbaşı Fetullah Gülen, 21 Aralık 2013 tarihinde Herkül.org adlı internet sitesinde yaptığı açıklamada, 17 Aralık yargı darbe girişimini yöneten FETÖ'cü polislerin görevden alınmasına tepki göstermiş ve AK Parti yöneticilerine tepki göstererek, "Allah onların evlerine ateşler salsın, yuvalarını yıksın, birliklerini bozsun, duygularını sinelerinde bıraksın, önlerini kessin, bir şey olmaya imkan vermesin" iddiasında bulunmuştu.

MİT MÜSTEŞARI VE AK PARTİ YÖNETİCİLERİNE HAKARET, ERDOĞAN'I TEHDİT!

Kerim Çoraklık, FETÖ'den tutuklanan savcı Sadrettin Sarıkaya'nın, 7 Şubat 2012 tarihinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski müsteşarlar Emre Taner, Afet Güneş ile iki MİT mensubunun gözaltına alma girişimi hakkında da paylaşımda bulunmuş ve FETÖ'cü savcıya açık destek vermiş. Çoraklık, 15 Şubat 2012 tarihinde sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki şahsi hesabından, "#OrospuCocuguOcalan kadar onunla oturup pazarlık eden MİT görevlileri ve AKP yöneticileri de orospu çocuğudur!" şeklinde devlet görevlilerine açıkça hakaret etmiş.

ÇORAKLIK, FETÖ'CÜ POLİS AMİRLERİNİN GÖZALTINA ALINMASINA TEPKİ GÖSTERMİŞ

22 Temmuz 2014: "Türk polisine yapılan bu operasyonu unutmayın. Sahur vakti, Müslümanlara zulmedenleri tarih unutmayacak."

Kerim Çoraklık'ın, söz konusu paylaşımı yaptığı gün aralarında FETÖ'nün karakutusu İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat eski Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve eski İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan'ın da bulunduğu birçok polis gözaltına alınmıştı.

Kerim Çoraklık, 10 Şubat 2012 tarihli paylaşımında ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı başbakan olduğu dönemde hedef almış. Çoraklık, "MİT'çilere yakalama kararı çıktı. KCK'yı AKP'nin oluşturduğunu da göz önüne alıp Erdoğan'a kadar uzanabilirler, KCK, MİT'in gözetiminde kurulmuş" iddiasında bulundu.

Kerim Çoraklık, 4 Şubat 2015 tarihli paylaşımında, "Cemaat, Cumhurbaşkanı'na kafayı yedirmek suretiyle darbeye hazırlanıyor. Kesin bilgi yayalım! RT RT RT" ifadelerini kullanmış

Kerim Çoraklık, 27 Ağustos 2014 tarihinde, "Hocamıza, abi ve ablalarımıza iftira atan, elinden gelen her türlü kötülüğü yapan RTE'ye hakkımı helal etmiyorum" ifadelerinin yer aldığı paylaşımı şahsi hesabından paylaşmış.

Çoraklık: "Meral Abla'nın liyakata önem verdiğini gördüm, geldim 
Kerim Çoraklık, 14 Ekim 2017 tarihinde Hürriyet gazetesine röportaj vermişti. İşte o röportajdan bir bölüm:

Meral Abla mı diyorsunuz?

- Evet.

Ne dediniz kendisine?

- "Sizin inanılmaz takipçiniz var. Tabanda karşılığı görülüyor. İkna gücünüz de var. Bir sonraki adıma nasıl taşıyabiliriz, bu konuda destek olmak istiyorum" dedim. Bu da sosyal medya kullanımını artırarak yapılabilirdi. İnsanlar salonlarda konuşamıyor, ışıkları kapatılıyordu, sokaklarda yürüyemiyordu. Biz de reklam kampanyası hazırladık. "Madem sokakta yürüyemiyoruz, Twitter ve Facebook'ta yürürüz" diye... Viral kampanya aldı başını yürüdü.

Bunu neden yaptınız?

- Parlamenter demokrasi bizim için çok önemli, bir şeyler yapmamız lazımdı. Geldim Türkiye'ye, bu konularda bire bir çalıştık Meral Abla'yla.
Birçok siyasi parti var.

Neden Meral Akşener'i tercih ettiniz?

- Ben bir politikacı değilim. Arkamda getireceğim milyonlarca oy yok. Para da yok. Bugüne kadar siyasette gördüğüm, liderlere biat edildiği ve karşılığında ödüllendirildikleri. Meral Abla bende başka bir şey gördü. Elimi taşın altına koyacağımı, azimli olduğumu... Liyakate kıymet verdiğini gördüm. Ve inanın, bu parti böyle kuruluyor.

Orada gayet iyi bir hayatınız var. İşiniz, kurulu düzeniniz, eşiniz... Burada yaşamıyorsunuz bile. Parlamenter demokrasiyi korumak size mi kaldı?

- Şuna benzetiyorum: Mesela annenizin size hayat boyu çok emeği geçmiştir. Annemizin başına bir şey geldiği zaman, toplantıdaysak oradan çıkıp yanına koşuyoruz, başka ülkedeysek hemen uçağa atlıyoruz. İkinci kez düşünüyor muyuz? Hayır. Kimse bize madalya veriyor mu? Hayır. Gerek var mı? Hayır. O, öyle bir refleks. Ben burada devlet okullarında, Anadolu lisesi, fen lisesi, Boğaziçi'nde okudum. Türk müzik aletlerini çok severim. Burası benim vatanım. Sıkıntı durumunda anneme koşar gibi koştum vatanıma...

Kaynak: Sabah