Kaloriferler günümüzde iç mekanların ısıtılması için kullanılan en modern ve konforlu ısınma sistemlerindendir. Bu sistemde şebeke suyu doğalgazla çalışan kombi cihazları aracılığıyla ısıtılarak peteklere aktarılır ve bu sayede ortam sıcak hava ile temin edilerek evler veya işyerleri ısıtılmış olur. Kalorifer tesisatı temizliği sistemin sorunsuz çalışması açısından iki yılda bir yapılan bir işlemdir. Bu işlem düzenli olarak ve zamanında yapılmazsa kaloriferlerin ısıtmama gibi sorunlarının yanı sıra peteklerin koku yapması gibi ufak tefek sorunlar da ortaya çıkabilmektedir. Çünkü suyla birlikte gelen kum, kir, tortu ve kireç gibi yabancı cisimler zamanla tesisatın iç yüzeyini kaplayarak çeşitli daralmalar ve tıkanmalara yol açarlar. Bu ise kalorifer tesisatının verimsiz çalışmasına sebebiyet vermektedir. Özellikle soğuk aylarda bu tarz sorunlarla karşılaşmamak için tüm bakım, temizlik ve onarım çalışmalarının zamanında yapılması gerekmektedir.

 Kalorifer Tesisatı Temizliği Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

- Kalorifer tesisat temizliği yapılırken ilk önce kullanılan malzemelerin bu işe uygun olup olmadığına dikkat edilmelidir. Deneyimsiz kişiler tarafından ucuz kalorifer tesisatı temizliği fiyatları verilerek yapılan bakımlarda porçöz veya kireç çözücü gibi sıradan temizlik malzemelerinin kullanıldığı durumlarla pratikte karşılaşılmaktadır. Bu kesinlikle kabul edilemez bir durumdur. Çünkü bakım işlemi için özel olarak üretilmiş olan ve tesisatın metallerine zarar vermeyecek kimyasal ilaçlar kullanılmalıdır. Aksi halde tüm sistem geri dönülmeyecek bir şekilde hasar görebilir.
- Bir diğer dikkat edilmesi gereken husus ise kalorifer tesisatı temizliği işleminin tam yapılmasıdır. Maalesef bazı tecrübesiz kişiler çok ucuz fiyatlar vererek bakım yapacakları vaadiyle sadece su değiştirme işlemi yapmaktadırlar. Oysa işlemin tam ve eksiksiz yapılması için su değiştirme yapmak yeterli değildir, ayrıca makine yardımıyla kimyasallar tesisatın içerisinde dolaştırılmalı ve bu şekilde kapsamlı bir temizlik işlemi uygulanmalıdır.

Kalorifer tesisatı temizliğinin uzman ve işinin ehli kişiler tarafından yapılması şarttır. Bu işlem sırasında son teknolojiye uygun olan cihazlar ve kimyasal ilaçlar kullanılmalıdır. Eskiden olduğu gibi peteklerin tek tek sökülüp banyoya taşınması işlemi artık çok gerilerde kaldı. Tüm bakımlar modern bir şekilde, evde rahatsızlık durumu vermeden ve kısa sürede yapılır. Bunun için tek yapmanız gereken uzman personeli bünyesinde bulunduran güvenilir firmaları tercih etmek olmalıdır.

Kalorifer Tesisatı Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

- Kalorifer tesisat temizliği işleminde tesisatın içinde bulunan kirli ve çamurlu suyun aktarılması yapılan ilk işlemdir. Yapılan bu işlemde makine yardımıyla tesisatın içerisinde bulunan kirli su boşaltılır ve kalorifer tesisatının içindeki su berrak bir hale getirilir.
- Tesisatın içinde bulunan kirli su tamamen arındırıldıktan sonra makineye ilaç ilave edilir. Bu yukarıda da bahsettiğimiz gibi özel olarak hazırlanmış kimyasal bir ilaçtır ve TSE standartlarına uygun bir şekilde üretilmiştir, tesisata hiçbir şekilde zarar vermemektedir. Bu kimyasal ilaçla kalorifer tesisatı temizliği yapılarak iyi bir bakım gerçekleştirilir. İşlem sonucunda boruların içinde birikmiş tüm yabancı maddeler temizlenerek tesisatın ilk günkü çalışma performansına kavuşması hedeflenir.

Neden Kalorifer Tesisat Temizliği Yapılmalıdır?

Temizlik ve bakım işlemi zamanında yapılmadığında kaloriferlerin peteklerinin alt bölümlerinde ısınmama sorunu ortaya çıkabilir. Küçümsenmeyecek miktarlarda yakıt sarfiyatı ile karşı karşıya kalan tüketiciler cep yakan faturaları ödemek zorunda kalırlar. Ayrıca peteklerde oluşan koku sorunu gibi istenmeyen sorunlar da ortaya çıkarak bu yüksek konforlu sistemin kullanımında pürüzlerin oluşmasına neden olur. Tüm bu sıraladığımız konulardan dolayı kalorifer tesisatının temizliği mutlaka düzenli ve zamanında yapılmalıdır.

Siz de firmamızı tercih ederek bu işlere yıllarını vermiş deneyimli ve uzman personelimize kalorifer tesisatı temizliğinizi yaptırarak kışın sorunsuz çalışan kaloriferleriniz sayesinde evinizde keyifle oturun. Bunun için yalnızca çağrı merkezimizi arayıp adresinizi bırakmanız yeterlidir.