Son bir haftada ve 31 Mart - 06 Nisan tarihleri arasında PKK/KCK terör örgütünün barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergâhı olarak kullandığı Mardin, Tunceli, Diyarbakır, Şırnak ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen orta ve küçük çaplı operasyonlara aralıksız devam etmektedir.

108 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

İcra edilen operasyonlar konusunda TSK yaptığı açıklamada "4’ü sözde lider kadroda olmak üzere yurt içinde 31 ve yurt dışında 77 olmak üzere toplam 108 terörist etkisiz hale getirilmiştir" bilgisine yer verdi.

SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan "28 adet piyade tüfeği, 5 adet makinalı tüfek, 1 adet roketatar olmak üzere toplam 34 adet silah ele geçirilmiş, 59 adet EYP tespit edilerek imha edilmiştir" denildi.

TERÖR İNLERİ İMHA EDİLDİ

TSK açıklamasında, "Teröristler tarafından kullanılan 56 adet silah mevzi, sığınak, barınak, mağara ve depo bulunarak kullanılamaz hale getirilmiştir" dedi.

10 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU VE 29 ASKERİMİZ YARALANDI

Öte yandan bir üzücü haberde açıklamaya yansıdı. Açıklamaya göre, "On kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 29 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır" denildi.

6 BİN 641 KİŞİ YAKALANDI

Kaçak geçiş için teşebbüste bulunanlar hakkında "Etkili hudut güvenliği ve hizmetleri kapsamında icra edilen denetim ve kontroller sonucunda sınırlardan yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 6.641 kişi yakalanmıştır" ifadeleri yer aldı.

PKK FİNANS KAYNAKLARINA DARBE

Açıklamada, "PKK/KCK terör örgütünün en önemli finans kaynaklarından olan kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde; 192 lt kaçak akaryakıt, 172 kg toz esrar, 137.5 kg uyuşturucu, 28.407 paket kaçak sigara ve 586 adet kaçak küçükbaş hayvan ele geçirilmiştir" denildi.

Ayrıca, "Azim ve kararlılıkla icra edilen operasyonlarla PKK/KCK terör örgütü üzerinde oluşturulan baskı neticesinde, örgütün serbest hareket etmesi ve eylem kabiliyeti kısıtlanmıştır" şeklinde bilgi paylaşımı da açıklamada yer aldı.

Kaynak: Beyaz Gündem