İlk olarak Fırat Kalkanı Harekâtı’yla sahaya inen Türkiye, bir tek sivilin burnu dahi kanamadan başarı ve zaferle sonuçlandırdığı askeri adımlarıyla göz doldurdu. İkinci aşamada ABD’nin Suriye sınırına kurduğu terör koridoruna engel olmak ve ulusal güvenliğini tehdit eden unsurları bertaraf etmek için Afrin’e düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtı’nda da zafere ulaşıldı. Kılı kırk yararak büyük bir hassasiyetle gerçekleşen harekâtta Mehmetçik’in Batılı ülkelerin askeri gücünden farkı net bir şekilde ortaya çıktı. Zira en başta Cerablus, Azez ve El Bab’da görüldüğü gibi Afrin’de de şehrin doğal dokusu olduğu gibi yerinde kaldı.

 Batılı güçlerin sivil, terörist ayrımı gözetmeksizin şehirleri yerle bir ettiği ortamda Türkiye değil bir tek sivilin canına kast etmeyi, gerekmedikçe hiçbir yerleşim biriminin üzerine dahi bomba yağdırmadı.

Bu sebepledir ki Suriye halkının özgür yarınları için savaşan Özgür Suriye Ordusuyla birlikte yapılan harekâtın zaferle sonuçlanmasına hem terör örgütlerinin hem Batılı askeri gücün iki ateşi arasında kalan yerel halk büyük bir sevinçle karşıladı. Afrin merkeze giren Mehmetçik, yerel halkın kestiği kurbanlarla karşılandı.

TEK KURŞUN İZİ BİLE OLMAYAN BİNALAR

Daha önce halka baskı ve zulüm uygulayan teröristlerin binalara döşediği mayınlara karşılık şehir kontrol altına alındıktan sonra Türk Silahlı Kuvvetlerinin sivillere yönelik gösterdiği hassasiyet kendini Afrin’in merkezindeki binalarda gösterdi. Zira merkezde sadece teröristlerin mevzi yaptığı ve güvenlik güçlerine saldırı gerçekleştirdiği noktalarda hasar bulunurken, başta hastane ve cami olmak üzere diğer binalarda tek kurşun izi dahi bulunmadığı görüldü.

İlçenin kuzeybatısında teröristler tarafından kullanılan, içinde terör örgütü elebaşı fotoğraflarının da bulunduğu hastaneye harekât sırasında tek kurşun dahi atılmadı. Mehmetçik, hastanede sivil olabilme ihtimaline karşı bölgedeki harekâtı çok hassas yürüttü. Aynı hassasiyet ilçedeki cami, okul ve binalarda da kendini gösterdi. İlçe merkezinde sadece teröristlerin mevzi yaptığı, güvenlik güçlerine saldırı gerçekleştirdiği binalara Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları ve Özgür Suriye Ordusu’na bağlı güçler tarafından atış yapıldı.

GIDA DEPOLARINI YAKARAK KAÇTILAR

ABD’nin kendine müttefik kabul ettiği ve terörist demekten geri durduğu PYD/PKK ve YPG unsurları Mehmetçik’in Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında kaçarken bile sivillerin hayatını nasıl hiçe saydıklarını gözler önüne serdi. Özgürlüğüne kavuşan Afrin'de, terör örgütü mensupları bölgeyi terk etmeden önce bazı kamu binaları ve boşaltılan evleri tuzakladığı ortaya çıkt Mazlumlara uzanan şefkat eli

Ayrıca birçok noktada ele geçirilen örgüte ait mühimmat depoları bölgede yapılan savaş hazırlıklarını gün yüzüne çıkardı. Ancak 20 Ocak’ta başlayan Zeytin Dalı Harekâtı sonucu Afrin ilçe merkezinde sivillerin teröristlerin elinde yaşadığı korku ve tedirginlik yerini sevince bıraktı. Zafer haberinin duyulmasının ardından evlerine dönmeye başlayan aileler şehirde hayatın normale döneceğinden eminler. Çünkü halk Türk askerinin adımını attığı her yerde barışın ve huzurun temsilcisi olduğunu ve ilelebet olacağının fazlasıyla farkında.

Bu yönüyle bakıldığında dünyanın neresine giderse gitsin sevinç ve mutluluk gözyaşlarıyla karşılanan Peygamber Ocağı olan Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin’de bir kez daha bütün dünyaya savaş ahlakının ne demek olduğunu gösterdi. Modern çağın sözde süper güçlerinin yaptığı gibi daha fazla sömürge alanları elde etmek uğruna körpe bebekleri, savunmasız kadın ve yaşlıları görmezden gelen tavrına karşı Mehmetçik, insanlığın katledildiği topraklarda mazlumun yanında olacağını bir kez daha gösterdi.

Kaynak: Diriliş Postası (Muhammed Şimşek)