Zeytin Dalı Harekâtı’yla Afrin’i terör örgütü PKK’dan arındıran TSK, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekâtlarıyla oluşturulan güvenli bölge arasında kalan Tel Rıfat için harekete geçti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin önceki günkü Trabzon İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Tel Rıfat operasyonunun sinyalini verdi. Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekâtı ile terör koridoru projesine ilk darbenin vurulduğunun altını çizerek, ardından Zeytin Dalı Harekâtı ile bu koridoru Akdeniz’e bağlama çabasının önünün kesildiğine dikkati çekti. Erdoğan, “İnşallah, kısa sürede Tel Rıfat’ı da kontrol altına alarak, bu harekâtı hedefine ulaştıracağız” diye konuştu.

Geri sayım başladı

Zeytin Dalı Harekâtı başlamadan önce Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), hem yerel kaynaklar hem de istihbarat birimlerinden gelen bilgilere göre operasyona hazırlanmıştı. Tel Fırat için de TSK, uzun süredir hazırlıklarını yaptı. Tel Rıfat ve diğer bölgeler üzerinde gerçekleştirilen keşiflerle harekâtın detayları şekillenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sinyali vermesi ile geri sayım başlamış oldu.

PKK’NIN AKDENİZ HAYALİ ÇÖP OLACAK

Zeytin Dalı Harekâtı ve Fırat Kalkanı Harekâtı ile oluşturulan güvenli bölge arasında yer alan Tel Rıfat, Afrin ile El-Bab’ı birbirine bağlayan kilit bir noktada bulunuyor. Tel Rıfat’ın güneyi halen Esed/Hamaney rejim güçlerinin elinde ancak, bölgenin güneyi hariç etrafı TSK tarafından tamamen çevrilmiş durumda. Tel Rıfat’ın alınmasıyla Zeytin Dalı ile Fırat Kalkanı birleştirilmiş olacak ve bu hattın güvenliği tamamen sağlanacak. Türkiye’nin Tel Rıfat’ta kontrolü sağlaması durumunda, ABD tarafından ‘Kürt Koridoru’ olarak adlandırılan Akdeniz’e uzanan PKK’nın terör koridoru çok büyük ağır darbe alacak.

Bölge halkı Mehmetçik’i bekliyor

Tel Rıfatlılar, 3 gün önce kent meydanında, şehirlerinin terör örgütü PKK’dan temizlenmesi için gösteri düzenledi. Yüzlerce insanın bir araya geldiği gösteride, Türk bayrağı taşıyanlar ve Mehmetçik’in Tel Rıfat’a operasyon düzenlemesini isteyenler dikkati çekti.

İnsansız hava aracıyla görüntülenen Tel Rıfatlılar’ın talebine ilişkin görüntüler, TSK tarafından sosyal medya hesaplarından, “Terör örgütlerinden kentin temizlenmesini isteyen Tel Rıfat halkı sokaklara döküldü” ifadesiyle paylaşılmıştı.

Kaynak: Diriliş Postası (Neşat Ergül)