Uzm. Dr. Hande Ulusal ‘’Mezoterapi nedir?’’ Bilgilendiriyor; Cilt yenilemesi, deride kırışıklık oluşumu, sarkma ve çökme durumları, cilt lekeleri, gözaltında meydana gelen morlukları, yara ve de yanık izlerinde, aknelerin bıraktığı izlerinde, çatlakların tedavisinde uygulanmaktadır. Cildin bütün saç mezoterapisi nedir esnekliğinin ve sahip olduğu parlaklığının yeniden kazandırılması olayı durumu için uygulanmaktadır. Ayrıca bu tarz deri yaşlanmasını engelleme, sigara içen kişilerde cilt hasarını engelleme ve tedavi edebilmek amacı ile, yaz öncesinde güneş ışınlarının zararlarına da karşı mezoterapi saç önlemek amaçlı olarak önerilmektedir.

            Saç dökülmeleri, cansız, kuru ve ayrıca ince saçların tedavisi içinde hem tek başına ya da kombine tedavi şeklinde de uygulanmaktadır. Lazer, pelin tedavisi gibi uygulamalardan hemen sonra derinin hız ile yapılanmasını sağlamak amacı ile kullanılmaktadır. Demireller silindirli şeklinde bir cihazın tam da içinde çok sayıda ve ince paslanmaz çelikten yapılmış olan iğneler ile çevrelenmiş bir alettir. Bu Demireller tedavisi ile deride mikro kanalları açmak ve ardından da yara iyileşmesi ile tüm derinin yenilenmesi amaçlanır.

 Mezoterapi Tedavisi Nasıl Yapılır?

            Tedavi için hastalardan yaklaşık olarak 5-10cc kan alınır. Özel üretilmiş bir tüpte santrifüj edilerek işlem devam eder. Bu işlem sonucunda bir plazma içinde normalde olması saç prp gerekenden daha fazla miktarda trombositler birikmiş olur. Elde edilmiş trombositten zengin plazmalar, ince uçlu iğneler ile derinin ortadaki tabakasına ve derinin bu yüzeysel tabakasına enjekte edilmektedir. PRP tedavisinde, normaldeki şartlar altında toplanmış trombositlerde daha çok miktarlarda hücrenin hasarlı olan dokuda birikmektedir ve de böylece onarım sürecini hızlı ve güçlü olan bir şekilde başlamış da olur. Dermarolleri akne izleri ve yara ile yanık izleri, ciltteki çatlakları, gözeneklerin çok küçülmesi, kırışıklıkları çizgilerinin azaltılması ve de derinin yeniden de yapılandırılması tedavileri için de kullanılmaktadır.

 Mezoterapi Tedavisinin Yan Etkisi var Mıdır?

            Mezoterapi tedavisinde bu cildi yenileyen tüm hyaluronik asit, antioksidan, vitamin, mineraller ve amino asit cilt altına bir takım prp tedavisi minik iğneler ile uygulanır. Mezoterapide, cildin kollajenler ve de elastin üretimini de arttırır, cilt içinde nemlenme artmaktadır ve cilt yenilenir.