Mısır Ulusal Seçim Kurulu, yurt dışında yaşayan Mısırlıların Cuma gününden itibaren 16, 17 ve 18 Mart’ta üç gün boyunca elçiliklerde oy kullanabileceğini duyurdu.
Darbeyle göreve gelen Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi’nin seçimleri kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Sisi’nin ülkede demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi’ye yönelik darbeden sonra Mısır’ın en büyük muhalif kitlesi Müslüman Kardeşler taraftarlarını da terör örgütü ilan edip ‘tek adam’ rejimine doğru ilerlediği gözlendi.

Cumhurbaşkanı Sisi seçim kampanyaları sürecinde de rakiplerini tek tek tutuklattı. Abdulfettah Sisi’nin önemli rakiplerinden muhalif parti genel başkanı Abdul Munim Ebul Fetah güvenlik güçleri tarafından Şubat ayında tutuklandı.

Mısır seçimlerinin ‘sonucu belli’ olduğunu savunanlar Abdulfettah Sisi’nin ülkedeki hukuk dışı uygulamalarına dikkat çekiyor.

Abdulfettah Sisi’nin en önemli rakibi ve eski genelkurmay başkanı Samim Anan da geçtiğimiz ay cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklamasının ardından tutuklanmıştı.

Mısırlı Selefi Parti, Seçimlerde Sisi’yi Destekleyeceğini Açıkladı

Mısır’daki Selefi Nur Partisi, 26-28 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek genel seçimde Abdulfettah Sisi’yi destekleyeceğini duyurmuştu. Yunus Mahyun, Partisinin kararını Ocak ayında düzenlediği basın toplantısıyla duyurmuştu.

Nur Partisi Lideri Yunus Mahyun, düzenlediği basın konferansında partisinin ekonomi, rüşvet, insan hakları ve terörizmle mücadele politikalarını anlattı.

Yunus Mahyun ‘mevcut Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, bu ağır sorumlulukları taşıyabilecek ve silahlı kuvvetler, polis ve parlamento gibi devlet kurumları arasında işbirliğini sağlayabilecek en uygun kişi’ dedi.

Nur Partisi Lideri ayrıca ‘bu birliktelik, istikrarı sağlayacak ve ülkeyi birçok tehlikeden uzaklaştıracaktır’ şeklinde konuştu.

Dr. Zevahiri: Mısır’da daha azgın bir rejim kuruldu

Dr. Dr. Eymen Ez Zevahiri’nin ‘Yardım Olunan Ümmete Kısa Mesajlar’ başlıklı konuşmasının 8. bölümü Şubat ayında yayınlandı. Dr. Zevahiri, yeni bölümde bir kez daha Mısırlı Müslümanlara seslendi.

Kendisi de Mısırlı olan Dr. Zevahiri, Sisi’yi eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’ten daha ‘azgın’ olarak tarif etti ve şunları söyledi:

“Kerim ve sevgili Müslüman kardeşlerim, öfkeli Mısır halkının devrimi kayıp ve heba ile son buldu; ve tağuti fasid mücrim mürted rejim daha fazla fesat, cürüm ve daha fazla irtidatla geri döndü.

Ve tüm bunlar söz konusu halk ayaklanmasının liderlerin karşı karşıya olduğu mücrim tağuti batıldan daha küçük olduğunu ortaya çıkardığı için olmuştur; size durumu açıkça izah edeyim: liderler, mürted mücrim tağuti batıl rejime angaje oldu, onu kabullendi, birlikte yaşamayı benimsedi ve çoğunlukla onun meşruiyetini tanıdı.”

Kaynak: Asyanın Sesi