The Walking Dead, yıllar önce yayınlanmış olan bir çizgi dizi serüvenidir. Bu çizgi dizi, yürüyen ölüler ismi ile Türkçe ’ye olmak üzere, pek çok farklı dile de çevrilmiştir. Çizgi dizinin beklenenden fazla ilgi görmesi sonucunda, yapımcılar dizi olarak ekranlar ile buluşmasına karar vermiştir. Dizi yayınlandığı ilk günden itibaren, beklendiğinden de güzel tepkiler almıştır ve 5 sezondur, aynı başarısı ile devam etmektedir.

The Walking Dead dizisinin her bir bölümü 40-45 dakika arasında sürmektedir. Diğer yabancı diziler gibi kısa bölümlerden oluşmakta olan bu diziyi izlerken; elinizde olmadan kendinizi, bitmemesi için yalvarırken bulabilirsiniz. Bölümün bitmesinden itibaren ise; sonraki bölümü heyecan ile bekleyeceğinizden emin olabilirsiniz. Eğer, bilim kurgu ve gerilim konulu yapımlardan hoşlanıyorsanız; daha fazla beklemeden bu diziyi izlemeli ve keyfini çıkarmalısınız. The Walking Dead tüm sezonlarını izlemek için www.dizitt.com adresini ziyaret edin.
ABD yapımı olan bu dizi, Kaliforniya’daki küçük bir kasabada geçmektedir. Kasabadaki insanlar, kendi halinde yaşamakta olan sakin karakterlerdir. Bir gün aldıkları bir haberin ardından, hayatları hiç eskisi gibi olmayacak şekilde değişmeye başlamıştır. Ayak adını vermiş oldukları zombiler, kasabadaki insanlar ve diğer canlılara saldırmaya başlamıştır. Bu varlıklar, yaşam enerjilerini, saldırdıkları canlılardan elde etmektedir. Saldırdıkları ve ısırdıkları kişiler ise; birer ayağa dönüşmekte ve her geçen gün sayıları artmaktadır. Kasabada azalmakta olan insanlar da, onlar ile mücadele etmek için çabalamaktadır. Çoğu zaman çabaları sonuçsuz kalsa da, bu anlar size güzel bir seyir zevki sunacaktır.
 
The Walking Dead dizisi, her yaştan ve her ilgi alanına sahip kişiyi, kendine çekmeyi başaran bir dizidir. Dizide yaşanan olaylar, klasik zombi ve vampir senaryolarından farklı olup, senaryoda boşluklar bırakılmamıştır. Diziyi izlerken, yaşanan çeşitli biyolojik olayların sonunda, yürüyen ölülerin oluşup oluşamayacağını düşünecek ve yaşanan olayların etkisinde kalacaksınız.