Diriliş Postası'nda yer alan çarpıcı iddialar şöyle;

Arslan, 2014 yılının son günlerinde katıldığı televizyon programında Türk halkına hakaret üstüne hakaretler edip, AK Parti’ye karşı PKK gibi silahlı mücadele yapılması gerektiğini söylemişti.

Bu konuşmasıyla büyük tepki toplayan Arslan’ın, bu kez Birgün Gazetesi’ndeki yazısında ‘kışkırtma’ çağrısı büyük tepkilere neden oldu. Arslan yazısında, AK Parti ile MHP’nin ittifakı için de, “Bunlar için ayağa kalktığımızda oyunlar bozulabilir. Seçim senaryoları yeniden yazılabilir” sözleriyle kışkırtma çağrısında bulundu.

“ZAMANI İYİ DEĞERLENDİRMEK…”

Emperyalist güçlere karşı verilen Zeytin Dalı Harekâtı’nın sürdüğü bu günlerde Arslan, yazısında, “Zamanı iyi değerlendirmek… İktidarın oyun planına göre değil, kendi oyun planı ile sahaya çıkmak… Şaşırtmak gerekiyor” ifadeleriyle Türkiye’nin mücadelesine sekte vurulmasını hedefleyen öneriler sunuyor.

AK Parti iktidarının nasıl devrileceğine ilişkin kışkırtıcı beyanlarda bulunan Arslan, şu ifadelerle çağrıda bulundu:

“Seçime OHAL kuralları ile gitmeyi reddetmeliyiz. Önümüzdeki süreci, iç ve dış dinamikleri harekete geçirerek değerlendirmeli.

İktidarın ve Yeni Milliyetçi Cephe’nin dayattığı gündeme teslim olmamalı. Ve yurtta barış dünyada barış şiarını topluma anlatabilmeliyiz. Bunlar için ayağa kalktığımızda oyunlar bozulabilir. Seçim senaryoları yeniden yazılabilir. Evet, umudum yok, ama inadım var. Bu inatla, belki umutsuzluğu yenip iktidarın hesaplarını altüst edebiliriz. O zaman ne şaşırırlar ama değil mi?”

SİLAHLI MÜCADELE ÇAĞRISI

Arslan, 2014 yılındaki televizyon konuşmasında da halkı AK Parti’ye karşı silahlı mücadele yapmaya çağırarak bir skandala imza atmıştı.

O dönemde Arslan, “Artık CHP de öğrenmeli ki demokrasi dediğimiz şey sadece ve sadece artık sandıktan geçmiyor. Bugün Kürt siyasi hareketi, nasıl yüzde 40 küsur ile gelmiş AK Parti iktidarını masaya oturtup bilek güreşi tutuyor. Arkasında silahlı mücadele var. Onun getirdiği bir gözdağı var. Arkadaş bizde silahlı mücadeleye başlayalım demiyorum. Ama silahlı ya da silahsız mücadele etmek, bedelini ödemek, gericiliğe, faşizme, baskıya, her türlü çağdışı ideolojiye karşı ödevimiz yapmamız lazım. Her şey daha yeni başlıyor” sözleriyle büyük tepki almıştı.

Kaynak: Diriliş Postası (Neşat Ergül)