PKK'NIN, PYD'NİN, YPG'NİN, DEAŞ'IN YALANLARINI, OYUNLARINI, KİRLİ İTTİFAKLARINI TEK TEK BOZMAYA DEVAM EDİYORUZ”
Türkiye, sadece kendi hukukunu korumakla kalmıyor, mazlumların, mağdurların, insanlığın hukukunu da savunuyor. Dünyanın hiçbir yerindeki krizlere, haksızlıklara ilgisiz kalmıyoruz. Bu yüzdendir ki bölgesel ve küresel hiçbir mesele Türkiyesiz çözülmüyor. Dünyanın bütün mağdurları için ay yıldızlı bayrağımız umudun sembolü oldu. Dünyanın bütün mazlumları için Recep Tayyip Erdoğan hak ve adaletin sembolü oldu."

"Türkiye umudun adıdır, gelecek Türkiye'nindir." ifadesini kullanan Yıldırım, şu anda bölgede birçok yerde Türkiye nidalarının yeri göğü inlettiğini, bu nidaların bugüne kadar karşılıksız bırakılmadığını, bundan sonra da bırakılmayacağını belirtti.

Türkiye'nin hukukunu çiğnetmeme konusunda kararlı olduklarını dile getiren Yıldırım, hem ülkenin bütünlüğünün hem de vatandaşların can ve mal güvenliğinin her türlü tehlikeye karşı korunacağını söyledi.

Terörle mücadelenin, öncelikle vatandaşları terör şiddetinden, terörün zulmünden kurtarmak için olduğunu vurgulayan Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'nda bir ayın geride kaldığını hatırlattı.

Mehmetçik'in Afrin'de destan yazdığını, kahramanlık üstüne kahramanlıklar yaşattığını ifade eden Yıldırım, "Sınırımıza yakın bölgelerin önemli bir kısmını terör örgütlerinden temizledik. Mehmetçiğimiz hiçbir sivilin zarar görmemesi için çok ama çok dikkatli hareket ediyor. Bize siviller konusunda ders vermeye kalkanlar, utanç dolu tarihinize bir bakın, ondan sonra konuşun." dedi.

Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz kimseyi diliyle, inancıyla, mezhebiyle, etnik kökeniyle değerlendirmedik. Bizim için insan, eşref-i mahluktur. Yaratılmışların en şereflisidir. Suriye'de de Afrin'de de aynı anlayışla ilerliyoruz. Orada mezhep çatışmaları çıkarmak isteyenlere karşı mücadele veriyoruz. Etnik katliam yapanları bölgeden defetmek için büyük bir mücadele veriyoruz. PKK'nın, PYD'nin, YPG'nin, DEAŞ'ın yalanlarını, oyunlarını, kirli ittifaklarını tek tek bozmaya devam ediyoruz, devam edeceğiz. Bu eli kanlı katiller ve onları cesaretlendiren örgütler, ülkemizin gençlerinin geleceğini, yarınlarını çalamayacaklar. Bu terör örgütlerini bertaraf ederek sadece kendi sınırlarımızı değil, bölgemizin geleceğini de güvenceye alacağız. Bölgesel ve küresel barış için bunu inşallah başaracağız. Başkasının acılarını hissetmeyen emperyal güçlerin yapması gerekenin de bu olduğunu düşünüyoruz."

"TERÖR ÖRGÜTLERİNE SEMPATİ BESLEYENİN ELİNE KAN BULAŞIR"

Yıldırım, meşru bir devletin, terör örgütlerinden hiçbirini kendisine dost edinmeyeceğini vurguladı.

"Terör örgütlerine sempati besleyenin eline kan bulaşır." diyen Yıldırım, senelerdir dostlarına hep bunu söylediklerini kaydetti.

Yıldırım, "Terör örgütlerini, cinayet şebekelerini kendi siyasetinizin aracı olarak görmeyin. Kan dökücü terör örgütleriyle aranıza erişilmez mesafe koyun. Evet, biz yılmadan, usanmadan bu mücadeleyi vereceğiz. Şehitlerimizin emanetine hakkıyla sahip çıkmaya devam edeceğiz. Hiç merak etmeyin sevgili Malatyalılar, yarınımız bugünden çok daha güzel olacak." diye konuştu.

Seçim havasına girildiğini söyleyen Yıldırım, MHP ile görüşmelerin tamamlanarak, cumhur ittifakına yönelik kanun teklifinin Meclise sunulduğunu hatırlattı.

Yasa tasarısıyla öncelikli hedefin, seçim güvenliğini sağlamak olduğunu belirten Yıldırım, düzenlemeyle oy iptalleri ve şaibelerinin ortadan kalkacağını vurguladı.

Yasa teklifinde gençlere de müjdeler olduğunu dile getiren Yıldırım, "Biliyorsunuz, anayasa değişikliğiyle seçme ve seçilme yaşını milletvekilliği için 18 yaşa düşürmüştük ancak bu değişiklik yerel yönetim seçimlerini kapsamıyordu. Şimdi çıkaracağımız bu kanunla 18 yaşını tamamlayan gençlerimiz, milletvekili adayı olduğu gibi belediye başkanı, meclis üyesi, muhtar ve bütün seçimlere de aday olabilecekler." diye konuştu.