Türkiye'yi Avrasya kanadına yönlendirmeye çalışanlar, bu kanatta bulunan ülkelerin Türkiye aleyhine olan girişimlerini dahi ısrarla 'şirin/zararsız' göstermek için uğraşmakta. Erdoğan, stratejik hamleler ile denge oluşturmaya çalıştıkça, Devlet içerisindeki bir grup Avrasyacı, Türkiye'nin net bir taraftarlık yapması için büyük bir çaba harcamaktadır.
Şu kritiği anlamak gerekiyor;
Bu 'net' seçimin doğurabileceği sorunlar, Atlantik kanadının şimdiye kadar başımıza açtığı sorunlardan daha 'şirin/zararsız' olmayacaktır.

Rusya, İran ve Suriye bölgesel ittifak kurulabilecek ülkeler olabilir. Ancak bu durum mevzubahis ülkelerden her birinin Türkiye üzerinde/etrafında olan emellerini görmezden geleceğimiz manasınada gelmiyor.

TÜRKİYE İÇİN RUSYA-İRAN SORUNU

Özellikle Rusya ve İran'ın yayılmacı politikası, orta vadede Türkiye'nin başına büyük sorunlar açabilir -ki- bu iki ülkenin mevcut girişimlerine baktığımızda gidişatın bu yönde olduğu çok açık görülmektedir.

Son günlerde Avrasyacı tarafa bağlı medya kanalları üzerinden, dış politika da 'zikzak çizildiği' algısını pompalayanların amacı, kendi 'BAĞIMLI' politikalarında Devlet'i hapsetmek/sabitlemek üzerinedir.

Türkiye, çıkmış olduğu tam bağımsızlık yolunda herhangi bir tarafta sabit kalamaz, kalmayacaktır.

Kaynak: Beyaz Gündem (Hasan Basri Aydeniz)