Günümüzde çoğu yurt dışı ziyaretlerini gerçekleştirmek ve farklı yerleri görmek ister. Ülkemizde yaşayan pek çok kişi Almanya ziyaretlerini ilk defa gerçekleştirecek olmanın heyecanı yaşar. Fakat ilk defa yurt dışı ziyaretlerini gerçekleştirecek olan kişiler de bir takım pürüzler ortaya çıkabilmektedir. Bu sorunlar vize başvurusu için yaşanan sıkıntılar olarak ele alabiliriz.

Almanya konsolosluğuna vize başvurularını gerçekleştirmek isteyen kişiler için sıkıntılı bir süreç ortaya çıkabilmektedir. Çünkü Almanya konsolosluğunagitmek, vizenin çıkması için beklemek hiçte istenilen bir durum değildir. Bu yüzden çoğu kişi Almanya ziyaretlerinin bile ertelenmesini isteyebilmektedir. Fakat idata yaşanılan bu sıkıntılı süreçlerin üstesinden rahatlıkla gelmenize yardımcı olacak kaliteli hizmetlerini müşterilerine ulaştırmayı başarmıştır. Almanya konsolosluğu tarafından yetkilenen ve yetkili firma olarak ülkemizde hizmetlerini sürdüren bu firma, Almanya ziyaretlerini yapacak kişilere kolaylık sağlayacak bazı katkılar sağlamaktadır.

İdata’ya yönelmeniz durumunda sizler hiçbir şekilde vize başvuru işlemleri ile uğraşmadan vizenizin çıkmasını bekleyeceksiniz. Bu sayede sizin adınıza vize işlemlerinizi gerçekleştirecek olan yetkili firmaya sadece evraklarınızı hiçbir eksiklik yaşanmaması adına tam bir şekilde idata’ya göndermeniz yeterli olacaktır. İster idata’ya telefon yoluyla ulaşabilir isterseniz ıdatanın farklı mevkilerinde açılmış olan şubelerine gidebilirsiniz. Vize başvurusu için istenilen evrakları eksiksiz bir şekilde tamamlamanız dâhilinde vize başvuru işlemleriniz ıdata'nın kontrolünde başlayacaktır. Böylelikle sizler sadece vizenizin onayının çıkmasını bekleyeceksiniz.

Fakat ilk öncellikle idata randevu talebinde bulunmanız gerekir. Randevu işlemlerinizin gerçekleşmesinin ardından evraklarınızı kargolayarak ıdata'ya teslim edebilirsiniz. Böylelikle vize başvuru işlemlerinizi üstelen yetkili firma ile hiçbir sıkıntı yaşamayacak ve sorunsuz bir şekilde Almanya ziyaretlerini gerçekleştirebileceksiniz. Idata'nın sizin yerinize Almanya konsolosluğuna başvurmasının ardından vize için onay gelmesi halinde kargo yolları eşliğinde vize işlemlerinize ait bir takım belgelerinizi teslim alabileceksiniz. Artık vatandaşların sıkıntılı yurt dışı ziyaretleri ortadan kalkmakta ve daha rahat bir şekilde yurt dışı ziyaretlerini gerçekleştirmektedirler.

Almanya vizesi idata başvurularını sizin adınıza yapması ile artık Almanya konsolosluğuna giderek ayrı bir masraf açma derdiniz ortadan tamamen kalkacaktır. Idata'ya telefon yolu ile irtibat kurabilir ve vize için gereken belgeleri, vize için istenilen şartları ya da pek çok vizeye dair bilgileri günün her saatinde hizmet veren yetkililer tarafından öğrenebilirsiniz. Bu sayede vizeye dair bilmediğiniz pek çok konuyu anlatacaklar ve vize işlemlerinizin başarıyla gerçekleşmesine katkıda bulunacaklardır. Artık Almanya ziyaretlerinizde yaşanan vize sıkıntılarını  bırakın yetkili firma pozisyonunda olan idata'ya.