Kayseri’deki Pozitif Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, İstanbul’daki Zinde Gençlik Kulübü önderliğinde düzenlenen 'Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları' kapsamındaki umre ödüllü kitap okuma yarışmasına destek verdi. Yarışmaya şimdiye kadar 2 bin 500 kişi başvurdu.

        Kulüpten yapılan açıklamada, umre ödüllü yarışmaya Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın (DİB) da desteklediği bildirildi. Okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı ifade edilen açıklamada, "Okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamayı, halkımızın ve özellikle de gençlerimizin güvenilir kaynaklarla buluşmasını istemekteyiz. Yarışma süresinde gençlerin ufkunun gelişeceğini düşünüldüğünden dolayı da adı da 'Ufka Yolculuk Kültür Yarışması' olarak belirlendi. Ödüllü kitap okuma yarışmasına, Diyanet İşleri eski Başkanı merhum Ömer Nasuhi Bilmen’in Büyük İslam İlmihali eseriyle başlandı. Eserin okunmasıyla hurafelerden uzak, dinimizin temel bilgilerini öğrenen bir gençliğin ortaya çıkacağını düşündüğümüz için yarışmaya destek verdik. Başvurular, 12 Nisan 2013’de sona erecek Şimdiye kadar 2 bin 500 kişi yarışmaya başvurdu. Başvurular internet ortamında www.ufkayolculuk.com adresinden yapılmaktadır.” denildi.

        'Ufka Yolculuk Kültür Yarışması' Türkiye’nin 60 kentinde çalışmalarını devam ettiren gençlik kulüplerinin katılımıyla gerçekleştirilecek. 18 yaş altı ve 18 yaş üstü olmak üzere A ve B kategorilerinde gerçekleştirilecek olan yarışmanın finali 18 Mayıs 2013’de yapılacak. Test usulü yapılacak sınavda yarışmacılar, 100 soru cevaplandırılacak. Sorular, merhum Ömer Nasuhi Bilmen’in Büyük İslam İlmihali eserinden yararlanarak bir komisyon tarafından hazırlanacak.

        Yarışmada dereceye girenlere ödülleri 2 Haziran Ankara’da düzenlenecek programla verilecek. Yarışmada dereceye girenlere, Türkiye ve il genelindeki sıralamaya göre ayrı ayrı ödüller verilecek. Her iki yaş kategorisinde Türkiye birincisine umre, ikinciye dizüstü bilgisayar, üçüncüye notebook bilgisayar, dördüncüye akıllı telefon, beşinciye ise tablet bilgisayar hediye edilecek. Yarışmaya ilk 30’a girenlere ise 100’er TL değerinde kitap hediye edilecek. Kayseri birincilerine dizüstü bilgisayar, ikincilerine netbook, üçüncülere tablet bilgisayar verilecek.