Her gün on binlerce kişi, önemli bir bağlantı noktası olan Ataköy-Şirinevler metro ve metrobüs duraklarını kullanıyor. Bu duraklara geçiş için kullanılabilecek yaşlı, hamile ve engelliler için önemli bir seçenek olan yürüyen merdiven ise 2 ayı aşkın süredir arızalı durumda bekliyor.

Ataköy-Bakırköy yoluna paralel olarak çalışan yürüyen merdiven, genellikle bölge de ki vatandaşlar ve otobüsten metro ile metrobüs duraklarına aktarma yapmak isteyen vatandaşlar tarafından sıklıkla kullanılıyor.

YÜRÜYEN MERDİVEN YÜRÜNEMEYEN MERDİVEN OLDU

Yürüyen merdiven hizmetinden, yaklaşık 2 aydır arızalı olduğu gerekçesiyle yararlanılamıyor. Bu nedenle yürümeyen merdiven halini alan yürüyen merdiven yerine vatandaşlar normal merdivenleri kullanmak durumunda kalıyor. 2 aydır yürünemeyen merdivenler için İBB Beyaz Masa’ya yapılan şikayetlere verilen cevaplar ise dikkat çekiyor.

İBB: YURTDIŞINDAN PARÇA BEKLİYORUZ

İBB yetkilileri Beyaz Masa’ya başvuran vatandaşlara ise yurt dışından arızanın giderilmesi için parça beklendiğini ve bu gerekçe ile arızanın çözüme kavuşturulamadığını ifade ediyor. Bu kadar uzun zaman diliminde probleme çözüm üretemeyen İBB’nin ilgili açıklaması ise şöyle;

“Şirinevler istasyonunda bulunan yürüyen merdiven için parça temin süresi beklenmektedir. Yurtdışından parça geldiğinde en kısa sürede arıza giderilecektir. Vermiş olduğumuz rahatsızlıktan dolayı özür diler, anlayışınız için teşekkür ederiz.”

Kaynak:
Beyaz Gündem