Yahyalı Belediyesi bünyesinde kurulan Yahyagazi Bilgi Evi Sosyal Etkinlik Merkezi’nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Açılış törenine Yahyalı Kaymakamı Mehmet Alper Çığ, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı, İlçe Müftüsü Dursun Sarı, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Törende selamla konuşması yapan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, çocukları sokağın olumsuz etkilerinden koruyarak, güvenli ve kontrollü bir ortamda ders çalışmalarını, kitap okumalarını ve boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmeleri için Yahyagazi Bilgi Evi’ni açtıklarını ifade ederek şunları söyledi;

“Bilgi paylaştıkça çoğalan bir hazinedir. Çocuklarımız arkadaşlığı, dostluğu ve paylaşmayı burada öğreneceklerdir. Yeni neslimizi bilgili, kendine özgüveni olan, donanımlı ve gönül adamı olarak yetiştirmek bizim görevimizdir. Çünkü yarınlarımızı onlara emanet edeceğiz. Çocuklarımızı ilmi seven, okumayı seven, kitap dostu olarak yetiştirmeliyiz. Bilgi evimizde güvenli internet, İngilizce, Matematik gibi derslerin etütleri, kulüp faaliyetleri, sosyal ve kültürel etkinlikleri sunan bir merkez olacaktır. Bu kapsamda öğrencilerin ikinci evi olmayı hedefliyoruz. ‘Önden giden atlılar yetiştireceğiz’ dediler. Maalesef arkadan vuran katiller yetiştirdiler. Altın nesil iddiasından, katil nasıl çıktı. Bu acı tecrübeden sonra her birimizin görev ve sorumluluğu daha da artmıştır, bunun bilincindeyiz. Bir kez daha altını çizerek söylemeliyiz ki; bilgi evinin misyonu; milli ve manevi değerlere önem veren, çalışkan, vatanperver gençler yetiştirmektir. Velilerimizin gönül rahatlığı ile arkaları çekinmeden çocuklarını göndereceği nezih bir ortam sunacaktır. Bilgi evleri, anne ve babaların en yakın dostu olacaktır. Allah’ın emaneti olarak gördüğümüz çocuklarımızı, en iyi şekilde yetiştirmek görevimizdir. Bir ili, bir ilçeyi fiziksel olarak değiştirmek zor değildir ancak milli ve manevi değerlerine bağlı, vatanperver neslin yetişmesi tüm unsurların bir arada yapabileceği zor bir iştir. Hazırlamış olduğumuz bu eğitim merkezine herkesin gereken katkıyı vermelerini umuyor ve bekliyorum. Ben bu kapsamda Yahyagazi Bilgi Evi ve Sosyal Etkinlik Merkezi hem çocuklarımıza, gelecek nesillerimize, Yahyalımıza, hayırlı uğurlu olsun diyorum teşekkür ediyorum."

Açılış töreninde konuşan Yahyalı Kaymakamı Mehmet Alper Çığ ise; “Yüce yaratanın ilk emri ‘oku’. Okumayla ancak toplumlar gelişebilir, kalkınabilir. Okumak bizi bilgiye ulaştırır. Bu anlamda belediyemizin hazırladığı bilgi evinde de, öğrencilerimiz bilgiye ulaşmada çok önemli bir görevi ifa edeceğini düşünüyorum. Bu anlamda emeği geçen başta Belediye Başkanımız Esat Bey’e, belediyemize çok teşekkür ediyorum. Burayla koordineli bir şekilde, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz ile buranın daha işlevsel bir şekilde faaliyet göstermesine katkı vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Dursun Sarı’nın yaptığı dua ile Yahyagazi Bilgi Evi Sosyal Etkinlik Merkezi’nin açılışı yapıldı.