Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılması ve çevrenin güzel bir görünüme kavuşturulması amacıyla kaldırım ve tretuvar taşlarını boyamaya devam ediyor.

Kışın yağmurdan yazın ise sıcaklardan etkilenip boyaları kalkan ve silinen cadde ve sokaklardaki bordür taşları boyanarak yenileniyor. Sarı ve beyaz renkte boyanan orta refüj ve kaldırım bordürleri araç sürücüleri için uyarıcı olurken, cadde ve sokakların görünümüne canlılık getirmesinin yanında, temiz bir görüntü oluşturuyor.

Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, çevre temizliği ve kent estetiği konularında hassasiyetle duran Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in talimatı ile ilçe genelinde yaz ayları ile birlikte trafik güvenliğini de artıran boya çalışmalarına hız verdi. Ekipler, mahalle bazında start verdikleri bordür boyama çalışmalarını belirlenen iş programı çerçevesinde gerçekleştirmek için düzenlemelerini aralıksız sürdürüyor.

İki farklı renk tonunda boyanan taşlar, çevreyi güzelleştirdiği gibi yolları da araç sürücüleri ve yayalar için güvenli hale getiriliyor. Bordür taşlarında yapılan boyama çalışmasıyla birlikte ilçeye modern, estetik ve güzellik sağlayan ekipler yaz boyu ilçedeki ana arter güzergahlarda çalışma yapacak.