Kısa ismi BBB olan “Balkanlar Beyond Borders” Film Festivali bu yıl Avrupa’nın başkenti Brüksel’e geliyor.

Balkan Kısaları olarak da bilinen ve “Giriş / Çıkış” adı altında 8. kez düzenlenecek film festivali, Inter Alia’nın yanı sıra yeni nesil Balkan film yapımcılarının ve Balkan ruhunun filmlerini 3 gün boyunca beyaz perdeye taşıyacak. Kısa filmler, tüm Balkan ülkelerinden ve ötesinden 13-14-15 Ekim tarihlerinde “Art Base”de gösterilecek. İlk kez Brüksel’de düzenlenecek festivalin organizatörleri tarafından, “BBB, amacına uygun olarak, gençleri kendi bölgelerinde endişe verici konular üzerine düşünmek için yaratıcılıklarını kullanmaya motive ederek çağdaşlığa katkı sağlamaktadır. BBB Kısa Film Festivali şehirden şehre dolaşıyor ve her yıl farklı tematik konuyla ilham kaynağı olmaktadır. BBB, art arda 7 yıldır genç film yapımcılarına filmlerini yaratma, paylaşma, sunma, buluşma ve işbirliği yapma fırsatı veriyor. BBB, gençleri eğitmeyi ve motive etmeyi, gençlerin hareketliliğini teşvik etmeyi ve etkin AB vatandaşlarıyla güçlü bir ağ oluşturmayı amaçlayan Inter Alia ile güçlerini birleştirdi.” açıklaması yapıldı.

Festivalde, başta Balkan ülkeleri olmak üzere farklı ülkelerde çekilen kısa metrajlı filmler yer alıyor. Festivalde Türkiye’yi temsil edecek kısa metrajlı film listesi ise şu şekilde:

“İstasyon” (yapımcı: Serdar Çotuk), “Kapalı” (yapımcı: Kerem Altın), “Hudut” (yapımcı: Batuhan Kurt), “Elene” (yapımcı: Sezen Kayhan), “Turkish childhood” (yapımcı: Charlotte Mongibeaux), “Ground Level” (yapımcı: Ayris Alptekin) ve “Words fly away” (yapımcı: Tufan Taştan).

Jüri heyeti, festivalin sonunda “En iyi film” ile en “İzleyici” kategorilerine uygun görülen filmlerin yapımcılarını ödüllendirecek.