KÜTAHYA (AA) - MUHARREM CİN - Kütahya'da geçici süreyle istihdam edilen 50 kadından oluşturulan ekipler, gündüz saatlerinde ana caddelerin temizliğinde görev yapıyor.

Her gün sabah erken saatte Belediye Kültür Sarayı önünde toplanan kadın işçiler, yetkililerin talimatları doğrultusunda görev yerlerine dağılıyor. Büyük çoğunluğu evli ve aynı zamanda anne olan kadınlar, mesailerinin bitimine kadar halkın yoğun olduğu caddelerde çalışıyor.

Belediye Temizlik İşleri Müdürü Fehmi Sergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kütahya Belediyesi ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün "Toplum Yararına Çalışma Programı"na ilişkin imzaladığı protokol kapsamında 50 kadının 9 aylığına istihdam edildiğini söyledi.

Kadın işçilerin ağır olmayan temizlik işlerinde çalıştırıldığını belirten Sergin, "İşe alınan bayan personeli, ağır iş yükü olmayan park, bahçe işlerinde ve halkın en yoğun olduğu caddelerin temizlik işlerinde görevlendirdik. Kütahya caddelerine kadın eli değmesiyle daha temiz bir çevre elde etmeye başladık. Halkımızdan da bu konuda olumlu güzel tepkiler alıyoruz" dedi.

İşçilerden Hatice Özkardeş, kent insanına hizmet etmekten mutluluk duyduklarını vurguladı. Kadınların bu işi en iyi şekilde yapabildiğini kanıtladıklarını dile getiren Özkardeş, "Kadınlarımız her alanda çalışıyor, bu işte de çalışarak para kazanabilir. Daha temiz bir Kütahya için uğraşıyoruz" diye konuştu.

Hatice Şeker de kent temizliğinde genellikle erkekleri görmeye alışkın olan vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını anlattı.

Fatma Bezgin ise geçici de olsa devletin kendilerine iş imkanı sunmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.