Çanakkale 2015 Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi. 720 fotoğraf arasından seçilen eserler için ÇTSO Çanakkale Evi’ndeki sergi açıldı.

İÇDAŞ ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun (TFSF) birlikte düzenlediği yarışmada dereceye giren fotoğraflar için 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ödül töreni düzenlendi. Çanakkale 2015 Ulusal Fotoğraf Yarışması, Türkiye’nin yakın tarihinde derin izleri bulunan Çanakkale Savaşları’nın 100. yılını anmak için düzenlendi. Yarışmaya İzmir’den katılan Alahattin Kanlıoğlu’nun eseri birinci seçildi. Sakarya’dan katılan Hatice Ekiz’in fotoğrafı ikinci, İstanbul’dan katılan Sami Uçan’a ait fotoğraf ise üçüncülüğe değer bulundu. Birinciye 5 bin TL, ikinciye 4 bin TL, üçüncüye 3 bin TL ödül verildi. Birinci seçilen eserin sahibine ödülünü Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, ikincinin ödülünü Belediye Başkanı Ülgür Gökhan verdi. Ayrıca “Havadan Çanakkale”, “Çanakkale'de Turizm”, “Çanakkale'de İş Yaşamı”, “Çanakkale Savaşları” ve “Kahramanlar Troia ve Destanlar” temalı özel ödüllere layık görülen yarışmacılar biner TL ile ödüllendirildi.

Tarih, doğa, şehir ve turizm içerikli fotoğraflarla 100 yıl önce yaşanan Çanakkale Savaşları’na yönelik farkındalık oluşturulması amaçlandı. Yarışmaya gönderilen eserler Ömer Gemici, İzzet Keribar, Aykan Özener, Ozan Sağdıç, İbrahim Zaman ve Firdevs Sayılan tarafından değerlendirildi.