Eylül denince akla, dökülen yapraklar, yağmur sonrası toprak kokusu, pencere önünde içilen kahveler, sonbahar üzerine yazılan şarkılar gibi duygusal şeyler gelir. Her yıl bu dönemlerde, ilk yaprağın düşmesiyle beraber, hepimiz daha duygusal daha romantik insanlar oluveririz. Dinlediğimiz şarkılar daha derin, izlediğimiz filmler daha etkileyici gelmeye başlar. Tam da romantik filmler izleme ayıdır eylül. Gelin hepberaber bu ay vizyona giren romantik filmlere bir göz atalım.

İşte Eylül 2016’nın en romantik filmleri:

 

1.    Hayat Işığım / The Light Between Oceans

Çanakkale Savaşı'nın ardından, Avustralya'da deniz feneri bekçiliği yapan gazi Tom Sherbourne ile karısı Isabel, sakin bir yaşam sürdürmektedirler. Birbirini çok seven çiftin büyük hayali bir çocuk sahibi olmaktır. Bir gece kıyıya bir sandal vurur. Sandalın içinde bir kız bebek ile ölü bir adam bulurlar. İkili, bu durumdan kimseye bahsetmeyerek bebeği sahiplenmeye karar verirler.

 

2.    İkimize Bir Dünya

Film, Sait Faik Abasıyanık'ın 1944 yılında yayınlanan ilk romanı olan Medarı Maişet Motoru'ndan esinlenilerek çekilmiştir. Roman, yayımlandıktan kısa bir süre sonra 1940-41 dönemin baskıcı siyasi ortamında sakıncalı bulunarak önce toplatılmış, daha sonra bazı bölümleri çıkarılarak yeniden basılmıştır. İçimizden insanların hayatlarını ele alan hikayelerden oluşan eser, Safa Önal'ın senaryosu ve Yılmaz Atadeniz'in yönetmenliğiyle yakında sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

 

3.    Çok Uzak Fazla Yakın

Birçok başarılı diziye imzasını atan ünlü yönetmen Türkan Derya'nın ilk uzun metraj çalışması olan ve 23 Eylül’de vizyona giren filmde, Aslı ile Cem adında iki üniversitelinin tutkulu aşkı anlatılmaktadır. Birbirlerine derin duygular besleyen çift, inişli çıkışlı bir ilişki yaşamaktadır. Ne bir türlü kavuşabilirler ne de birbirlerinden ayrı kalabilirler.

 

4.    Masal

En yakın arkadaşına gizli bir aşk besleyen Ayhan, hayatını masal kitapları yazarak sürdüren romantik bir adamdır. Yeşim ise hayata daima pozitif bakan, enerji dolu bir kızdır. Bir gün kansere yakalandığını öğrenir ve Ayhan’a 2 adet zarf verir. Bu zarfları kendisi öldükten sonra açmasını tembihler. Ayhan, Yeşim'in ölüm haberini aldıktan sonra zarfları açar ve Yeşim'in son isteğini gerçekleştirmek üzere mektupta adı yazan arkadaşlarını da toplayarak Yeşim'in yazdığı adrese doğru yola çıkar.

 

5.    Bridget Jones'un Bebeği / Bridget Jones's Baby

İlk iki filmi 2001 ve 2004 yıllarında vizyona giren romantik komedi serisinin devam filminde, Bridget Jones, karşımıza 10 yıl önce evlendiği Mark Darcy'den boşanmış ve kendini işine adamış bir kadın olarak çıkıyor. Başlarda her şey yolunda gitse de Amerikalı Jack Qwant ile tanışmasının ardından hayatı bir anda değişir. Bridget , bir yandan Jack'e karşı bir şeyler hissederken bir yandan da Darcy'den tamamen vazgeçemez. Üstelik hamile olduğunu öğrenir ve bebeğin babasının kim olduğundan emin değildir.

 

6.    El Değmemiş Aşk

Zafer, hayatta iki büyük tutkusu olan, ancak yeterince olgunlaşamamış bir adamdır. Bu iki büyük tutkusundan biri Fenerbahçe diğeri ise büyük aşkı Duygu'dur. Oğullarının bir türlü olgun tavırlar sergileyememesinden endişe duyan ailesi, Zafer'i Feryal diye bir kızla evlendirirler. Fakat Zafer Duygu’yu unutamaz ve Feryal’den ayrılıp Duygu’ya kavuşmanın yollarını arar. Bu sırada, Zafer’e çocukluğundan beri aşık olan Feryal ise, onu kendisine aşık etmek için elinden geleni yapacaktır.