Kayserili hat sanatçısı Bekir Güngör, 10 günlük uğraşıyla yazdığı hat tablosunu satışa çıkardı. Güngör, tablonun gelirini eğitim bursu olarak bağışlayacak.

Gördüğü bir rüya üzerine “Vav” harfini 70x80 ebadındaki özel bir kağıda yazmaya karar verdiğini belirten hat sanatçısı Bekir Güngör, şu bilgileri verdi: “Vav harfi, anne karnındaki bir insan sureti ya da secdeye varmış, acizlik makamında bir kul siluetidir. Çileyle yoğrulmuş bir kulun edeple eğilişi, alnını seccadeye sabitleyişi, sıfır olup sonsuzluğa uzanışıdır. Hepsi "vav" ismiyle müsemma! Vav, adı söylenmeye bile çekinilen bir gizli sır, bir ağır emanet gibi kalpte saklanmıştır. Allah'ın (cc) Vahid ismini, birliğini ve benzersizliğini, temsil etme görevini üstlenmiş. Ve Rabb'in kudretiyle yarattığı kâinatın yerini tutmak bir tek vav harfine nasip olmuştur. Vav, hayatın özeti diyebiliriz. Yaşantısı Allah'a (cc) yakın olan bir kulun büyük sevdası, bir hattatın baş tacıdır. Hat sanatının ilk öğrenilen harfidir. O yazılınca, diğerleri peşinden bir bir dökülüveriyor. Diğer bütün harfleri, kelimeleri bir araya getiren, eksik parçaları tamamlayan harftir. Bizdeki yeri başkadır ve o nedenle tablolara “vav” harfini yazıyoruz.”

Bekir Güngör, rüya üzerine başladığı “vav” harfi yazımını 10 günde tamamladığını belirterek, “Tabloyu Selçuklu Devleti’nin Rumi stilinden esinlendim. Tabloyu, rüyamda gördüğüm şekliyle hazırladım. Kalın ve parlak olan poster kağıdı üzerine akışkan, parlak siyah boyayla hazırladım. Bin 500 liraya satışa sunduğum tablodan elde edilen geliri eğitim bursu için değerlendireceğim. Kalemin sadakası için bu değerlendirmeyi yapacağız.” diye konuştu.