Rahmi Koç Müzesi'ndeki ‘günah çukuru' mekana, Osmanlı  donanmasının Kaptan-ı Deryası Barbaros Hayrettin Paşa'nın ismi verilerek, milletimizin değerlerine ve ecdadımıza büyük saygısızlık yapılmıştır.
İstanbul Hasköy'de bulunan Rahmi Koç Müzesi'nde, Türk milletinin duayla yad ettiği Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa'yla ve milletin değerleriyle dalga geçildi.

Ecdadıma Dokunma Koç

7 cihana hem karada hem denizde hükmeden Osmanlı'nın en büyük donanma komutanlarından olan Hayrettin Paşa, küffara karşı sayısız zafer kazanmıştır. Yıllarca bu milletin imanıyla, izanıyla dalga geçen Koç Ailesi, ‘Gezi Olayları' da dahil her türlü ayaklanmanın içinde yer almış ve son olarak Rahmi Koç Müzesi'nde açılan ‘günah çukuru' bir içkili mekana Barbaros Hayrettin Paşa'nın isminin verilmesine müsade ederek, zihniyetini açıkca ortaya koymuştur.

Müze, 19.00'a kadar açık olmasına rağmen bu günah çukuru gece 01.30'a kadar gececilere hizmet etmeye devam ediyor. ‘Gezici Koç Ailesi yine yaptı yapacağını' diyerek sosyal medya üzerinden harekete geçen milletimiz ‘#EcdadımaDokunmaKoç” tag'i ile kampanya başlattı.  Sosyal medyadan tepkiler yağan Koç'lar ise, ecdada ve değerlerimize saygı duymama konusunda suskunluğunu sürdürüyor.

Yetkililer göreve

Biz de milletimizin ve ecdadımızın hassasiyetini göz önünde bulundurak yetkili makamlara sesleniyoruz:  Sayın yetkili, milletimizin ve ecdadımızın değerleriyle alay eden bu güruhun açtığı ‘Bar Bar Rossa' isimli günah çukurunu ya ismini değiştirin ya da kapatın.

Kaynak: Yeni Söz (Fırat İpek)