İsrail'in, Fransa'nın Biarritz kentindeki Uluslararası Görsel-İşitsel Programlar Festivali'ne ev sahipliği yapmasını kınayan 100'den fazla sanatçı festivale "Festivalin İsrail'le ortaklığının gerçek niyetleri" konusundaki endişelerini dile getiren bir protesto mektubu gönderdi.

KÜLTÜR SANAT DÜNYASI DA İSRAİL'DEN BIKTI

100'ü aşkın sanatçı, Fransa'nın Biarritz şehrinde düzenlenen Uluslararası Görsel-İşitsel Programlar Festivalinde İsrail'in ev sahipliği yapmasını kınadı.

Yönetmenler, senaristler ve farklı uluslardan temsilciler, "İsrail'de Göz" başlıklı İsrail televizyonunu ve filmini vurgulayacak olan ve pazar gününe kadar sürecek olan festival yönetimine gönderdikleri bir mektupta protestolarını ilan ettiler.

Katılımcılar "Filistinlilerin ülkesinden çıkarılmasının 70. yıldönümü nedeniyle" olduğu için festivalde "İsrail'le ortaklığın gerçek niyetleri" konusundaki endişelerini dile getirdi.

İŞGAL DEVLETİ ETNİK TEMİZLİK YAPIYOR, SİZ ONLARLA İŞ YAPIYORSUNUZ

Festivalin "İsrail hükümeti ile olan ortaklığı bozması" gerekçesiyle "festivalin işgal devletiyle ve İsrail tarihinde etnik temizlik ve çözüm uygulama ve bölgedeki topraklara el koyma ve gasp etme uygulamaları nedeniyle kurulduğu tarihten beri en ırkçı hükümetle işbirliği" sözünü de kınadılar.

İmzacılar arasında İngiliz yönetmen Ken Loach ve Mike Lee, Fin Aki Kursemki ve İsviçre Nicolas Vladimov yanı sıra sanatçılar Elia Soliman, Michel Khalifi, Anne Marie Jacir, Peter Kismansky ve Serge Lalu da yer alıyor.

Kaynak: Beyaz Gündem