Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta sahne alan Viyana Balosu, sanatseverlerden alkış aldı. Açık havada düzenlenen etkinliğe, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov başta olmak üzere ülkenin önde gelen seçkin davetlileri katıldı.
Türkmenistan Kültür Bakanlığı ve Türkmen-Avusturya Cemiyeti tarafından iki ülke ilişkilerinin kuruluşunun 22.yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen ortak etkinlik, büyük ilgi gördü. Etkinlikte; Johann Strauss, Pyotr Çaykovski, Frederic Chopin, Edvard Grieg gibi ünlü bestecilerin eserlerinden parçalar seslendirildi. Ünlü tenor Levent Gündüz de gecede seslendirdiği parçalar ile izleyicileri mest etti. Ayrıca, gecede defile gösterisi de yapıldı.

Etkinlikte konuşan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Türkmenistan'ın dünya ülkeleri ile kültür işbirliğini geliştirmek istediğini kaydetti. Viyana Balosu'nun ikinci defa Aşkabat'a geldiğini hatırlatan Berdimuhamedov, bundan sonra da Avusturya ile kültürel münasebetlerin geliştirilmesi için çalışacaklarını belirtti.

Gösteriden sonra Türk basınına konuşan tenor Levent Gündüz, Viyana Orkestrası eşliğinde Türkmenistan'da performans sergilemesinin büyük gurur verici olduğunu kaydetti. Gelecekte de bu tür etkinliklerin devam ettirilmesinden yana olduğunu söyleyen Gündüz, bu dayanışmanın sürekli olmasını temenni etti. Türkmenistan'da daha önce de 2011 yılında Viyana Balosu etkinliği düzenlenmişti.