Niğde Belediyesi bahar mevsiminin gelişi ile asfalt sezonunu açtı.

Belediye, 2012 yılında altyapıları yenilenen ana caddeler başta olmak üzere mahalle ve sokaklarda asfalt çalışmaları yaptı. 2013 yılı asfalt sezonuna da hızlı bir giriş yapan asfaltlama ekipleri, çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 11 Nisan'da asfalt sezonunu açtıklarını belirterek, "Bu sezonda belediye çalışanlarımıza ve teknik ekibimize kazasız belasız bir sezon geçirmelerini Allah’tan niyaz ediyorum. Sezonumuzu başarılı bir şekilde geçirmek adına programımızı yaptık. Niğdemizin muhtelif bölgelerinde asfaltlama ve yama işlemlerine başladık.” dedi.

Vatandaşlardan özellikle sokak aralarında önemli miktarda hem yama hem de asfalt serim talebi olduğunu dile getiren Akdoğan, çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: "Öncelik sıramıza göre çok kullanılan yoldan başlayıp, az kullanılan yollarımıza doğru giderek bozuk yollarımızın tamamını asfaltlayacağız. Yama ihtiyacı olan yollarımızda asfalt yama işlemi gerçekleştirmiş olacağız. Niğde Belediyesi olarak ekiplerimizle ve gerekli malzememizle kışı tedarikli bir şekilde geçirdik. Sezonun Niğdemize, belediyemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sezonun ilk asfalt çalışması olan bu çalışmamıza da arıtma tesisimizin hemen etrafında yer alan tabakhane deresi çevresinden giden, çevre yoluna bağlanan yolun yapımıyla başladık. Daha sonra İlhanlı Mahallesi'nde asfalt serim çalışmalarına devam edeceğiz. İlhanlı Mahallesi'nde en az 15-20 günlük bir asfaltlama işlemi gerçekleştirilecek. Sonrasında da diğer mahallelerimize geçerek asfaltlama sezonumuzda bozuk yollarımızın tamamını asfaltlayacağız.”