Ordu’da taşıma servisi yapan sürücülerin genelinin sigortasız olduğunu belirten Ordu Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Mehmet Yaşar Günay, sürücülere çağrıda bulunarak, "Ordu’muzun mahallelerinde ihale yoluyla alınan taşıma eğitimi yapma hakkını alan sürücülerimiz maalesef sigorta yaptırmıyorlar” dedi.
Ordu SGK İl Müdürü Mehmet Yaşar Günay, taşımalı servis şoförlerine ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu kişiler kurumumuza teminat çözmeye geldiklerinde ciddi derece maddi para cezalarına maruz kalıyorlar. Bir yılda ihaleye yoluyla aldığı taşıma servisinden aldığı paranın daha fazlasını bize idari para cezası olarak ödüyor. Taşımalı eğitim yapan kişilerin yani minibüs sürücüsünün kendisinin sigortalı olması gerekiyor. Taşıma işini yapan muhtarlarımızın olduğu bildiğimiz için onların bu yönde daha duyarlı olmalarını istiyorum” diye konuştu.
Tarım sigortasına da değinen Günay, “Bölgemiz tarıma dayalı bir toplum olduğumuz için il genelinde tarım sigortası ülkenin bir hayli üzerindedir. Çoğunlukla tarım sigortasını tarım işinde uğraşanlar yapıyor. Tarım sigortası yapacak kişiler hem muhtarlarımızdan hem de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden imza aldıktan sonra kurumumuza geliyor. Bu noktada muhtarlarımızdan tarım sigortası yapacak kişilerin tarım işinde çalışan kişiler olup olmadığına dikkat etmesi gerekiyor. Tarım işiyle uğraşmayan kişiler tarım sigortası yapıyor ama yapılan denetimlerde bu kişiler ortaya çıkıyor ve hakları iptal ediliyor. Buna beraber olarak yapılan ödemeler geri istendiğinden yüklü miktarda ödemeler vatandaşlarımızı mağdur ediyor. Dolayısıyla mahalle muhtarlarımızın bu konuda hassa olmasını istiyoruz. Kendilerine gelen tarım sigortası yaptırmak isteyen kişilere ‘tarım işiyle uğraşıyor musun’ diye soru sorması gerekiyor” ifadelerini kullandı.