AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı, AK Parti Genel Merkezi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başladı. Toplantıda çözüm süreci ve çözüm süreci ile bağlantılı olarak 'akil insanlar grubu'na ilişkin konuların ele alınması bekleniyor.

        Erdoğan'ın, 7 bölgede 7'şer kişilik gruplar olarak kurulacağını açıkladığı isimlerin büyük ölçüde belli olduğu belirtiliyor. İsimlerin bu toplantıda değerlendirilmesi bekleniyor. Akil insanlar grubunda, Oral Çalışlar, Hayrettin Karaman, Murat Belge, Ali Bayramoğlu, Mehmet Barlas, Etyen Mahçupyan, Beril Dedeoğlu, Taha Akyol, Sibel Eraslan, Hilal Kaplan ve Mithat Sancar gibi ünlü isimlerin olduğu tahmin ediliyor.

        Ayrıca yeni anayasa çalışmalarının da değerlendirilmesi bekleniyor. Anayasa Komisyonu'na tanınan süre 31 Mart'ta sona ermişti. AK Parti'den bir heyetin, anayasa için görüşmelerde bulunmak üzere CHP'ye gitmesi bekleniyor.

        Öte yandan toplantı öncesi AK Parti'den, genel merkez önündeki gazetecilere herhangi bir açıklama yapan yetkili olmadı. Ancak MYK toplantısı öncesi şehit aileleri olduklarını belirten bir grup parti binasına geldi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın toplantıya gelişinde kendisiyle konuşan grup, binaya birlikte girdi.