Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Katip üyesi ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmulşoğlu, ’’Kudüs bizim için barış şehridir. Kudüs’te barbarlık yapılmasına, tek bir dinin hakimiyet alanına çevrilmesine Kudüs’un ruhu da müsaade etmez, biz de müsaade etmeyiz’’ dedi.

Durmuşoğlu, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek, İsrail’in tutumunu eleştirdi. Durmuşoğlu, İsrail’in sudan bahanelerle Mescid-i Aksa’ya müdahalelerde bulunduğunu ve vicdanları yaralayan sahnelerin ortaya çıktığını söyleyerek, ’’Mescid-i Aksa’nın etrafının İsrail güvenlik güçleri tarafından sarılması, metal dedektörler konması, Müslümanların ibadet yerlerine girişlerin zorlaştırılması ve engellenmesi, en temel insan haklarından olan din ve ibadet özgürlüğünün ihlal edilmesidir ve kesinlikle kabul edilemez. Mescid-i Aksa’nın korunması, uluslararası boyutlarıyla Filistin halkı açısından gayet doğal bir haktır. Müslümanların bu noktadan en ufak bir geri adım atması dahi söz konusu olamaz. Mescid-i Aksa İsrail’in mülkü değildir. Mescid-i Aksa başta olmak üzere Harem-i Şerif bölgesi bütün Müslümanlarındır’’ ifadelerini kullandı.

İsrail’in uluslararası hukuku ve insan haklarını ihlal ettiğini belirten Durmuşoğlu, ’’Kudüs bizim için barış şehridir. Kudüs’te barbarlık yapılmasına, tek bir dinin hakimiyet alanına çevrilmesine Kudüs’un ruhu da müsaade etmez, biz de müsaade etmeyiz’’ diye konuştu.