CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Bir yasama faaliyetine 'şerefsizlik' diyen Başbakan Yardımcısı'na acaba Meclis'in onurunu korumakla görevli olan TBMM Başkanı Cemil Çiçek ne diyecek merak ediyorum?" dedi.

    TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP'li Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçildiği CHP kongresiyle ilgili eleştirilerini sürekli gündeme getirdiğini belirtti. "Biz kendisinin hangi kongrede nasıl seçildiğini biliyoruz." diyen Tanrıkulu, Davutoğlu'nun kendisinin seçilmediğini atandığını ifade ederek "CHP'nin kurultayı mı yoksa AKP'nin kurultayı mı demokratik?" diye sordu.

    Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un TİKA hakkında yönelttiği bir soru önergesiyle ilgili 'şerefsizlik' ifadesini kullandığını dile getiren Tanrıkulu, "Bir yasama faaliyetine şerefsizlik diyen Başbakan Yardımcısı'na acaba Meclis'in onurunu korumakla görevli olan TBMM Başkanı Cemil Çiçek ne diyecek merak ediyorum? Kurtulmuş'a bu sıfatları siyasette kullanmamasını tavsiye ediyorum. Bu soruyu sormak değil, bu soruya böyle cevap vermek şerefsizliktir." şeklinde konuştu.

    IŞİD'in terör örgütü listesine alınmasıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararı olduğunun ifade edildiğini ancak Resmi Gazete'yi taradığını ve böyle bir kararı göremediğini anlatan Tanrıkulu, şöyle devam etti: "Ben atlamış olabilirim. Eğer yanılıyorsam beni düzeltsinler. Bu Bakanlar Kurulu kararı hangi resmi gazetede yayınlandı? IŞİD terör örgütü ilan edildi mi edilmedi mi? IŞİD, Bakanlar Kurulu kararıyla bir terör örgütü ilan edilmişse, bu Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bildirilir, örgütün Türkiye'deki faaliyetleri takip altına alınır. Böyle bir karar olmadığı için Emniyet Genel Müdürlüğü listesinde IŞİD diye bir örgüt yok. O nedenle IŞİD çok rahatlıkla, BM kararlarına rağmen Türkiye'de faaliyet sürdürüyor ve Türkiye'yi lojistik üs olarak kullanıyor. 3 yıldır hükümetin IŞİD'e destek verdiğini, geçişlere göz yumduğunu ifade ettik. Bu örgüte binden fazla giden insan var. Hangisi hakkında ne işlem yapıldı?"

    Başbakan ve Bakanlar Kurulu üyelerinin üsluplarını eleştiren Tanrıkulu, böyle bir dil, üslup ve yaklaşımın olamayacağını vurguladı. Bir soru üzerine Tanrıkulu, Süleyman Şah Türbesi'nin bulunduğu toprakların 25 askerle korunamayacağını, IŞİD tarafından kuşatılmış bir ada konumunda olduğunu belirterek "Umarım yeni bir rehine krizi olmaz." diye konuştu.

    Suriye ve Irak tezkereleriyle ilgili bir soru üzerine ise Tanrıkulu, parti politikasının içeride ve dışarıda barış odaklı olduğunu, ancak tezkerelerin içeriğine bakarak karar vereceklerini söyledi.