Kişinin günlük alkol tüketmesi kaydıyla, demans mağduru olma riski belirgin bir şekilde artmakta, demans erken olabilmektedir. Bu sonuç Akıl Sağlığı Araştırmaları Enstitüsü'nden Kanadalı bilim adamları tarafından yapıldı.

Araştırmacılar, MedicalXpress yayınında, alkollü içeceklerin kronik alımı nispeten genç yaşta demansın ana nedenidir. Verilere göre, kadınlar erkeklerden daha çatlamış olma ihtimali daha yüksek, ancak güçlü cinsiyetin erken kognitif bozukluk formlarından muzdarip olma ihtimali daha yüksektir. Araştırmacılar, Fransa'da kaydedilen yaklaşık 60.000 erken demans olgusunu analiz ettikten sonra, sürekli alkol kullanımının demans riskini artırdığı sonucuna vardılar.

Hastalıkların% 57'sinin alkol arzusu olan hastalarla ilişkili olduğu tespit edildi. Etanol ve kadınların 60 gram, hesaplamalar erkekler tarafından o demans yeterince günlük kullanım göstermiştir, sigara tütünü - etanol 40 gram "Kronik alkolizm demans diğer risk faktörleri ile ilişkilidir.

ALKOLLE İLİŞKİLİ BİR GEN TESPİT EDİLDİ

Son zamanlarda Amerika Birleşik Devletleri'nden Pensilvanya Üniversitesi'nden bilim adamları, bir kişinin alkolüne karşı vücudunun alkolle reaksiyonu gibi tutumunun genetiğe bağlı olduğu teorisine yeni bir onay aldı. Özellikle, alkolün insanda tatsız bir ürün olduğu algılanması nedeniyle bir gen keşfedildi; bu gen, alkole fizyolojik reaksiyonu önemli ölçüde güçlendirdi.

Vücuttan alkol atılımını hızlandırmak, böylece karaciğer detoks sürecini optimize etmek için doktorlar B grubunun yanı sıra C vitamini almayı öneriyorlar.