Rambler'ın haberine göre; Yabancı bilim adamları, böbrek taşlarının oluşumunu tetikleyebilecek ürünlerin bir listesini hazırladılar. Listenin başında kahve, tuz ve kırmızı et vardı.

KAHVE'NİN BÖBREK TAŞIYLA İLİŞKİSİ

Kahve dünyadaki yüz milyonlarca kişinin favori içeceği. Sabahları alınan sıcak bir bardak fincanın bütün sonraki gün boyunca kendilerine bir enerji şarjı sağlayabileceğinden eminsiniz, bu nedenle, yerleşmiş bir "ritüel" olmadan hayat düşünmüyorlar.

Bununla birlikte, uzmanlar kahve üzerinde birtakım olumsuz yönlere odaklanırlar. Özellikle, böbrekler yüzünden, böbrekler güçlendirilmiş bir biçimde çalışmaya başlar ve böylelikle taşların görünümünü tahrik eder.

COLALARA DİKKAT

Kahve yanında, kafein, Coca-Cola da dahil olmak üzere birçok çeşit çay, tatlı sodalı su içerir. Bu ürünlerin kullanımı, idrarda kalsiyum düzeyinde bir artışa neden olur ve böbrek yetmezliği ile doludur.

Gutta ve taşlarda böbrekler kırmızı etin protein ve yağlarının yanı sıra kuşkonmaz, lahana ve baklagillere yol açar. Yapay tatlandırıcılar, tatlıların hazırlanmasında kullanılan kilo vermek isteyenler tarafından vücuda iyiden çok zarar veriyor. İnsanlarda aşırı tuz tüketimi nedeniyle, sindirim süreçleri bozulur.

BOL SU İÇİN

Vücutta çok miktarda birikirse içerisindeki sıvı gecikir ve böbrekler taşlar oluşturur. Esterleri ve oksalik asit tuzlarını içeren deniz ürünlerinin tarif edilen sorunun üstesinden gelmeye yardımcı olduğunu düşünüyor.

Bununla birlikte, bilim adamları bunu bir efsane olarak nitelendiriyorlar: oskalata, aksine vücutta gecikti ve böbreklere zarar verdi. Bunu önlemek için, uzmanlar peynir, süzme peynir, süt, yeşillik, fındık, sarımsak, haşhaş, üzüm gibi kalsiyum bakımından zengin yiyecekleri yemeyi önerir.