Yeni bir çalışmanın yazarları cilt kanserine karşı koruyabilir bakteri suşu, keşfettiler.

Araştırmacılar, insan cildi üzerinde bulunan bakterilerin metabolik ürünlerin moleküler analizi yapılmış ve sözde suşlarının tespit epidermidis cilt kanserinin oluşumu ve gelişimine karşı koruyan bir kimyasal üretir.

Yapılan araştırmalardan sonra şuan için henüz bakterilerin üretimi tamamlanmadı. Bilim adamları bu bakterilerin nasıl oluşturulabileceği ve ne kadar etkili olacağı konusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Sorunun ilgisi

Ultraviyole (UV) radyasyonun cilt kanseri riskini arttırdığı bilinen çünkü Hastalık Kontrol ve Önleme Hastalığı (CDC) Merkezleri güneş bronzlaşma maruz karşı uyardı ve kasıtlı.

Malzeme ve araştırma yöntemleri

Yeni bir çalışmada, Richard Gallo (Richard Gallo), S. epidermidis ile farelerde UV ışınları kullanmıştır. Araştırmacılar, S. epidermidis'in DNA sentezini inhibe eden 6-N-hidroksiyaminopürin (6-NAP) adlı bir kimyasal ürettiğini bulmuşlardır. Böylece, 6-NAP, dönüştürülmüş tümör hücrelerinin yayılmasını durdurabilir.

Fareler kullanılarak araştırmacılar, karsinojenik UV ışınlarının iki grup fare üzerindeki etkilerini karşılaştırdılar. Bir grupta, S. epidermidis kemirgenlerde 6-NAP üretti, başka bir grupta bakteri yararlı bir bileşik üretmedi.

Bilimsel çalışmanın sonuçları

6-NAP almayan farelerle karşılaştırıldığında, interferon fareleri tümör boyutunda yüzde 50'lik bir azalmaya sahipti. Herhangi bir toksik yan etkisi olmadıklarını belirtmek önemlidir.

Ancak Gallo, 6-NAP'ın nasıl üretildiğini tam olarak anlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulduğuna inanıyor.

Başka bir araştırmanın yazarları, hipertansiyon tedavisi için dünya çapında kullanılan bir ilacın cilt kanseri riskini artırdığını ileri sürmektedir .