Uzmanlar, çocuklukta şişmanlığın büyümesiyle nasıl başa çıkılacağını söyledi.

Daha önce Medikforum.ru tarafından bildirildiği üzere, son yıllarda çocuklarda fazla kiloluluk ve obezite artışı profesyoneller için kaygılanıyor. Gözlenen eğilimler göz önüne alındığında, uygarlık sorunu hakkında konuşabiliriz: 40 yıl boyunca bu hastalığın sıklığı 8 kat arttı. Bu, dünyadaki 160 milyondan fazla çocuğu kapsayan 416 çalışmanın verileri ile kanıtlandı. Alman Çocuk Sağlığı Vakfı, halkı ve politikacıları akut hale gelen akut problemi ciddi olarak ele almaları çağrısında bulundu.

ALMANYA'YI OBEZİTE İSTİLA EDİYOR

Münih Üniversite Hastanesi'nden Profesör Berthold Koletsko'ya göre, 1975'ten 2016'ya kadar obez kızların oranı % 0.7'den % 5.6'ya yükseldi. Erkekler arasında bu eğilim daha da kötüydü:% 0,9'dan % 7,8'e yükselme oldu. Aşırı kilo, çocuk sağlığı için çok büyük olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Almanya'da, 3-7 yaşlarındaki Almanların % 15'i aşırı kilolu, % 6.3'ü obez.

Obezitede çocuklarda obezitenin sonuçları şeker hastalığı, hipertansiyon, kalp krizi riski, inme, siroz, kas-iskelet bozuklukları, kanserin bazı biçimleridir. Üretkenliğin azalması, depresyon eğilimi ve diğer zihinsel sorunlar hakkında ne söyleyebiliriz? Obezite ergenleri için önümüzdeki 40 yıl içinde ölüm riski, normal kilolu olanlardan 5 kat daha fazladır. Şiddetli obezitesi olan kişilerin yaşam beklentisi 8 yıldır azdır. Böylece, obezite kanser kadar yaşamı da kısaltır. Bununla birlikte, kanserden farklı olarak, gelecekte obeziteden kurtulma şansı oldukça düşüktür. Yağlı bir çocuk gelecekte neredeyse hiç ince olmaz.

ÇOCUKLAR İÇİN ÇAĞRIDA BULUNULDU

Çocuk Sağlığı Vakfı, çocukların diyetini iyileştirecek ve şeker içeren içeceklerden özendirecek okul rutininin iyileştirilmesi için özel programlar geliştiriyor. Bununla birlikte uzmanlar, zararlı gıda ürünlerinin reklamıyla ve yanlış yaşam biçimiyle ortaya çıkan trende direnemezler. Uzmanlar halk ve politikacılar tarafından harekete geçilmesi yönünde çağrıda bulunurlar.

5 KRİTİK ÖNLEM ÖNERİSİ

Fon durumu düzeltmek için aşağıdaki adımları gerekli kılmaktadır:

1. Emzirmenin tutarlı olması için uyarılar yapılması.

2. Yüksek şeker alımını, eğitim ve yasama yasakları ile sınırlandırmak.

3. Tatlı içeceklere vergiler getirerek, içme suyu tüketiminin teşviki.

4. Çocuklara yönelik reklamların kısıtlanması.

5. Gıda ürünlerinin basit ve net etiketlenmesi.