Obezite oluşmadan önce tedbir almak büyük önem taşımaktadır. Özellikle de çocukluk çağından itibaren alınan önlemler etkili olmaktadır. Çocuk ve adolesan döneminde oluşan obezite, yetişkinlik dönemi obezitesi için zemin hazırlamaktadır. Bu nedenle aile, okul ve çevre yeterli ve dengeli beslenme ve fiziksel aktivite konularında bilgilendirilmelidir. Özel Karataş Hastanesi bireylere bu konuda destek sağlamaktadır.

Obezite tedavisi, bireyin kararlılığı ve etkin olarak katılımını gerektiren, tedavisi zorunlu, uzun ve süreklilik arz eden bir süreçtir. Obezite tedavisinde amaç, gerçekçi bir vücut ağırlığı kaybı hedeflenerek, obeziteye ilişkin morbidite ve mortalite risklerini azaltmak, bireye yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmak ve yaşam kalitesini yükseltmektir. Bunu sağlamak için günümüzde obezite cerrahisi kullanılmaktadır. İzmir obezite cerrahisi hakkında ayrıntılı bilgiyi de buradan elde edebilirsiniz. 

En çok kullanılan ve en başarılı yöntemlerden birisi olan tüp mide ameliyatı birçok ünlü tarafından tercih edilmektedir. Obeziteye kalıcı çözüm istiyorsanız bu ameliyatın ayrıntılarını öğrenebilirsiniz.