KÜTAHYA (AA) - Sağlık Bakanlığınca yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında, Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 5, 6 ve 7. sınıflarda seçmeli spor ve fiziki etkinlik dersini açan ve "bisiklet modülü" dersini uygulayan Hüsnü Kişioğlu Ortaokulu'nda bisiklet dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, okullara 10’ar adet bisiklet verileceğini ifade ederek, bir ay içerisinde ise 250 adet bisikletin dağıtımının yapılacağını bildirdi.

Bisikletle beraber çocukların fiziksel aktivitelerinin artması gerektiğine dikkati çeken Yılmaz, şunları söyledi:

"Yaz okullarını spor aktiviteleri için tüm salonları kullanmak suretiyle gerçekleşirdik. Sağlıklı beslenme ve yaşamla ilgili belki bizim ilimizde çok dikkat edilmiyor ama bisiklet hem ulaşım hem de sağlıklı yaşam için ihtiyaç duyduğumuz bir binek. Obezite, ülkemizde ciddi bir sağlık problemi haline geldi. Obez bireylerin oranı Türkiye’de yüzde 19,9. Biz geçmişte diğer ülkelere baktığımızda 'Ne kadar obez insanlar var' diye değerlendiriyorduk. Şimdi ise beslenme alışkanlığımızdaki değişiklik ve farklılıklarla beraber durum değişti. Obezite ülkemizde de mücadele edilmesi gereken bir sağlık problemi haline geliyor. Sağlık Bakanlığımız, Halk Sağlığı Müdürlüğümüz öncelikli olarak koruyucu sağlık hizmetleri gerçekleştirmesi bağlamında insanların bu bilince ulaştırılması yönünde çalışmalar yapıyor. Bunlardan bir tanesi de obezite ile mücadelenin toplumsal bilinci oluşacak şekilde gerçekleştirilmesidir."

Konuşmalarından ardından bisikletlerin dağıtımı gerçekleştirilerek İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açılan stantlar gezildi.

Törene, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Halk Sağlığı Müdür Vekili Ahmet Emrah Çamköy, daire müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.