Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, 16 Nisanda yapılacak olan referandum çalışmaları kapsamında AK Parti ilçe teşkilatı ve belediye meclis üyeleri ile bir araya geldi.

16 Nisanda yapılacak olan referandum öncesi çalışmalara başlayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ilçe teşkilat üyeleri ve belediye meclis üyeleriyle bir araya gelip ilçede yapılması planlanan referandum çalışmalarıyla ilgili istişarede bulundu. Metin Sözen Kültür Merkezinde gerçekleşen istişare toplantısına Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Ak Parti Eyyübiye İlçe Başkanı İsmail Demirbaş, Eyyübiye belediye meclis üyeleri ve Ak Parti Eyyübiye ilçe teşkilat üyeleri tam kadro katıldı. Eyyübiye Belediyesi Metin Sözen Kültür Merkezinde belediye meclis üyeleri ve ilçe teşkilat üyeleri ile bir araya gelen Ekinci, 16 Nisanda yapılacak olan referanduma hazır olduklarını belirterek, hem ilçe olarak hem de il olarak yine rekor oy almayı hedeflediklerini söyledi. Ekinci konuşmasında, “önemli bir sürece gidiyoruz. Referandum ve daha öncede bir referandum yaşandı tabi yüz yıllık biriken sorunların çözümü Ak Parti iktidarına kaldı biliyorsunuz. Tabi Ak Parti iktidara geldiği günden bu yana bir taraftan sistem ile ilgili düzenlemeleri bir taraftan kalkınma ile ilgili hamleleri diğer taraftan Dünya içerisinde Türkiye’nin itibarını yükseltici hareketleri her türlü takdirin üzerinde. Bizlerde bu teşkilattayız zaten bu teşkilata mensubuz ve bunu benimsediğimiz için buralardayız. Ama bu yolculukta beraber devam ederken şahit oluyorsunuz Türkiye’yi alı koymaya çalışanlar, sekteye uğratmaya çalışanlar var. Zaman zaman sistem adına zamana zaman farklı kesimlerin sözcülüğünü yapmak adına bu tarz sıkıntılar çıkartılıyor ülkeye. Ama bunlara rağmen biliyorsunuz ciddi bir büyüme, Orta doğu coğrafyasındaki sıkıntılara rağmen ayakta duran özellik ile 15 Temmuz sürecinden sonra şunu da gördük ki artık millet ’benim içimden çıkan insanlar bunlar, benim iktidarım bunlar" diyerek sahip çıktı” dedi.

"Türkiye Cumhuriyeti ayağına vurulan prangalardan kurtuluyor"

Belediye Başkanı Ekinci konuşmasının devamında, “Cumhurbaşkanımız da ifade etti, daha önce yine bizlerden duymuşsunuzdur. "Türkiye Cumhuriyeti ayağına vurulan prangalardan kurtuluyor" diye ifade etmiştik her seferinde. Bu prangalardan kurtulmak adına da 16 Nisan hakikaten ciddi bir fırsat burada bir sistem değişikliği var öncelik ile onu söyleyeyim bir rejim değişikliği değildir. Bunu farklı yansıtmaya çalışanlar var mutlaka başkanımız ifade etmiştir kitapçıklarda yer almıştır bu Anayasa neler getiriyor neler götürüyor şeklinde ama bunu da biz inceliğimiz zaman özellik ile biz vesayetten kurtuluyoruz, uzlaşma kültürü sağlanıyor işte yüzde ellilik barajı aşma olduğu için farklı uç noktalarda bulunanlar sistem içerisinde entegre olmak durumunda kalıyorlar, bu da uzlaşma kültürü açısından çok önemli. Yani sahaya çıktığımız zaman bizim birçok argümanımız var ve özellik ile bizim bunu iyi bir şekilde kişileştirmemiz lazım ve yine diğer hususta şu bu çok ifade edilmiyor ama önemli bir referandum bu partiler üstü bir mesele devlet meselesi bu süreçte bizim yapmamız gereken sistemli bir şekilde SKM’nin yapacağı programlar içerisinde bu programlara uymak halkımızı bilgilendirmek insanlarımızın sandık başına gitmesini sağlamak ve sandık görevlimiz tarafından sandık güvenliğini almak ve sonra bize düşen İlçe olarak kendi rekorunu kıran bir ilçe olacak bu İlimizde rekor kıran bir il ve bu inşallah Türkiye ortalamasına da iyi bir şekilde yansır yansıdıktan sonra da biz de ilk kez Anayasada değişikliğinin askeri vesayet olmadan değiştiğini de görmüş olacağız” diye konuştu.