Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ) Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, Cumhuriyet’in kuruluşunun 93’üncü yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
Akboğa, mesajında,"Türk milletinin yeniden doğuşu ile kurulan Cumhuriyetimizin 93’üncü yılını kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş bir milletin bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Destanlar yazmış bir milletin binlerce yıllık devlet geleneğinin son eseri olan cumhuriyetimiz, aynı zamanda destansı bir mücadelenin de adıdır. Bu nedenle yüce Türk Milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz elbirliği ile çalışacak, Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman ve her konumda sahip çıkacaktır" ifadelerini kullandı.
Akboğa mesajının devamında şunları kaydetti:
"Cumhuriyetimizin 93’üncü yılını kutladığımız bu günde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek kararlılığı içindeyiz. Millet iradesine 15 Temmuz’da yapılmak istenen darbe sonrası vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, ulusumuzun birliğine ve iradesine her zamankinden daha çok önem veriyor ve sahip çıkıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor, Cumhuriyet Bayramımızı en kalbi hislerimle kutluyorum."