Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, Cumhuriyet Bayramı’nın 93’üncü yıl dönümü nedeniyle mesajı yayımladı.
Köksal mesajında,"Bugün ülkemizin, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 93’üncü yılını büyük bir gururla kutluyoruz. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan Milli Mücadele ile tarihte eşine çok az rastlanır bir başarı gerçekleştirilmiştir. Yaşanılan tüm zorluk ve sıkıntılara karşın inanç ve kararlılık örneği olarak kazanılan bu zafer, Milletimize kayıtsız şartsız egemenliği sağlayan Cumhuriyeti bizlere armağan etmiştir. Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur" ifadelerini kullandı.
Köksal mesajının devamında şunları kaydetti:
"Cumhuriyet bayramının 93’üncü yılını kutladığımız bu günde bizler, geleceğe büyük inanç ve azimle yürümeliyiz. 15 Temmuz tarihinde yaşanan FETÖ darbe girişimi karşısında ülkemizde ve gerekse de ilimizde güzel bir birliktelik yaşandı. Türkiye Cumhuriyetini, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için güzel bir dayanışma örneği sergilendi. Devletimize ve milletimize ve demokrasimize kastetme cüretinde bulunan hainler, milletimizin azmi ve kararlılığı sayesinde birlik ve beraberlik içerisinde tek vücut olarak gereken cevabı da vermiştir. Ülkemizi bölmek ve huzurumuzu bozmak isteyenlere bundan önce olduğu gibi bundan sonra da asla fırsat vermeyeceğiz."