KÜTAHYA (AA) - Serbest stil 125 kiloda Avrupa ve dünya şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, güreşte tek eksiğinin olimpiyat madalyası olduğunu belirterek, "İnşallah 2016 Rio Olimpiyatları'nda alırım" dedi. 

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ile Etik Topluluğu tarafından gerçekleştirilen konferans için Kütahya'ya gelen Taha, öğrencilerle buluştu. Taha, Güreş Milli Takımı'nda 125 kiloda Türkiye’yi temsil ettiğini ve büyüklerde son 4 yılın Avrupa şampiyonu, son iki yılın da dünya şampiyonu olduğunu anımsattı.

Başarısının sırrının sabır olduğunu dile getiren Taha, şöyle konuştu:

"Güreşte tek eksik madalyam olimpiyat madalyası. İnşallah 2016 Rio Olimpiyatları'nda alırım. Olimpiyat madalyasını da alıp güreş kariyerime devam etmek istiyorum. Benim miniklerde, yıldızlarda ve gençlerde hiç madalyam yoktu. Yani öncelikli başarımın sırrı çalışmayı hiç bırakmamam oldu. Allah'ın başarıyı nerede nasip edeceği hiç belli olmuyor. Madalyaları sonra almaya başladım."

Genç sporculara da tavsiyelerde bulunan Taha, "Sporcu arkadaşlarımızın öncelikle çok çalışması gerekiyor. Yani başarı kolay gelmiyor ve hiçbir zaman bırakmamaları gerekiyor çalışmayı. Çalışmalarına, beslenmelerine ve dinlenmelerine dikkat etmeleri gerekiyor. Bunlardan üçünü tam yapmaları lazım. Eğer bu üçünü tam yaparlarsa o zaman Allah başarıyı nasip ediyor" ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü Doç. Dr. Adnan Ersoy ile BESYO Öğretim Görevlisi ve Etik Topluluğu üyesi Doç. Dr. Mehmet Acet de Taha Akgül’ü başarısından dolayı kutladı.