Lige çok iyi bir giriş yapan ve 4 atarak kariyer rekoru kıran Tolga Ciğerci’nin dün akşamki performansı iç açmadı. Ukrayna ile oynanan maçta Lucescu’yu hayal kırıklığına uğratan ve Hırvatistan karşısında yedek kulübesine çekilen Tolga Ciğerci, Galatasaray’da da düşüşe geçerken, tecrübeli futbolcunun önümüzdeki haftalarda yerini Feghouli’ye bırakacağı tahmin ediliyor.
Kasımpaşa önünde 2-0 kazanmasına rağmen sahada Garry Rodrigues’le beraber en zayıf halka gibi görünen Tolga Ciğerci bundan böyle hamle oyuncusu olarak kullanılacak. Orta sahada Fernando – Ndiaye ikilisinin alternatifi olarak düşünülen Tolga’nın, Belhanda’nın formayı kaptırması halinde Ndiaye’nin 10 numaralı pozisyona geçmesiyle kendisine şans bulması beklenirken, 25 yaşındaki futbolcunun kanat ve orta saha hattında gidip geleceği düşünülüyor.

Dün akşam Kasımpaşa karşısında yine son derece istekli ve arzulu bir futbol ortaya koyan Galatasaray’da ilk golün asistini yapmasına rağmen Belhanda da pek beğenilmedi. Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen’in değerlendirmesine göre son yarım saatte sahada adeta yürüyen Faslı yıldız, her hangi bir farkındalık ortaya koymazken, oyuncunun 8 milyon euro’luk maliyeti ve 3,350 bin euro’luk maaşı Galatasaray’ı tedirgin etmiş durumda. Sert ve mücadeleci futbola ayak uyduramayan Younes Belhanda, temposuz görüntüsüyle dikkat çekerken, şu anda takımın aldığı başarılı sonuçlar Belhanda üzerindeki homurdanmaları hafifletmiş durumda.

Gol bölgelerinde gezmesine rağmen iş bitiremeyen Belhanda’nın zorluk derecesi yüksek olan maçlardaki performansı merakla beklenirken, deneyimli oyuncu hakkında ilk izlenim olarak ‘Kesinlikle 8 milyon euro’luk adam değil’ yorumları yapılmaya başlandı.

Kaynak: Diriliş Postası (Levent Gültekin)