İZMİR (AA) - Türkiye Basketbol 1. Ligi ekiplerinden Gelişim Koleji'nin kulüp başkanı Serdar Öner, "Bana göre hakemlik, çok yüksek ahlaki değerler taşıyan ve kişiliği güçlü kişiler tarafından icra edilmelidir" dedi.

Öner, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde 10 yıldır mücadele ettiklerini ve belki de ligin en kıdemli takımı olduklarını belirtti.

10 yıllık başkanlığı döneminde ilk kez bir maçla ilgili yorumda bulunduğunu bildiren Öner, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Adil bir yönetimle Socarspor tabi ki bizi yenebilirdi. Ama biz asla kazanamazdık.  Çünkü üç hakemin de çaldığı ve çalmadığı düdükler aynı tutarlıkta ve yanlı tutum içindeydi. Socarspor’un galibiyetine gölge düşürmek niyetinde değilim. Ama takımımın, teknik kadromun, sporcularımın ve onları örnek alarak yetişen öğrencilerimin haklarını korumakla yükümlü olduğumu belirtmek isterim. Bana göre hakemlik, çok yüksek ahlaki değerler taşıyan ve kişiliği güçlü kişiler tarafından icra edilmelidir."

 Socar Spor önünde adil bir oyun içinde mücadele etmelerine izin verilmediğini savunan Öner, şunları kaydetti:

"Savunduğum tek şey, maçların sonuçları sadece oyuncuların sahada yaptıkları ve yapamadıkları ile belirlenmelidir. Biz, gençlere centilmen ve adil olmayı öğretmeye çalışan eğitimcileriz. Bu değerlerimiz yüzünden, (ensesine vur lokmasını al) durumuna düşürülmemeliyiz. Adil oyunu kuracak olan kurum Basketbol Federasyonu ve bünyesindeki birimler, bunun takipçisi olacak ise bizleriz. Bugüne kadar maç yönetirken sadece sahada gördüklerinin üzerine düdük çalan tüm hakemlere sevgi ve saygılarımla."