Diyarbakır’ın Kayapınar Belediyesi Engelliler Spor Kulübü, Çanakkale’de düzenlenen Görme Engelliler Futsal Yükselme Grubu Müsabakalarında hiç gol yemeden bütün maçları kazanarak, şampiyon oldu.

Çanakkale’de 2-6 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Görme Engelliler Futsal Yükselme Grubu müsabakalarında, Kayapınar Belediyesi Engelliler Spor Kulübü, tüm rakiplerini yenerek ikinci lige yükseldi. 3 aylık bir hazırlık süreci sonunda tüm rakiplerini yenmenin yanı sıra hiç gol yemeden şampiyon olan sporcular, büyük bir başarıya imza attı.

3 ayda hazırlandılar

Sporcuları gönüllü olarak çalıştıran beden eğitimi öğretmeni Yusuf Tekdemir, 3 aylık bir hazırlık süreci geçirdiklerini ifade ederek, “Antrenmanlarımızı haftanın üç günü Kayapınar Belediyesi’nin salonunda gerçekleştirdik. Oynadığımız bütün maçlarda galip geldik ve Türkiye şampiyonu olduk. Toplamda 6 maç yaptık. İlk maçımızda 11-0 galip geldik. Sonra grubu lider bitirdik. Çeyrek finalde rakibimizi 8-0 yendik. Hiç gol yemeden müsabakaları tamamladık. Beden eğitimi öğretmeniyim, 5 yıldır öğretmenlik yapıyorum. Diyarbakır Ali ihsan Görme Engelliler Ortaokulunda daha faydalı olacağımı düşünüyorum. Bize destek sunan Kayapınar Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi.

“Hiç gol yemedik”

Kayapınar Belediyesi Engelliler Spor Kulübü oyuncusu Recep Onat, gol yemeden Türkiye şampiyonu olduklarını vurgulayarak, “Böyle bir başarı yakalayan başka bir kulüp olduğunu sanmıyorum. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. İleride daha güzel kupalarla memleketimize, kulübümüze başarılar getirmek istiyoruz. Bizden desteklerini esirgemeyen Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç’a ve değerli hocamız Yusuf Tekdemir’e teşekkür ediyorum. Engellilerin sosyal aktivitelere katılmalarını istiyorum. Hangi branşa uygunsa ona yönelmelerini istiyorum. Derneklerin bu konuda daha da aktif hale gelmesini istiyorum” diye konuştu.

Yüzde 90 engelli Seyfettin Kılıç, turnuvada güzel bir istatistik yakaladıklarını anlatarak, “İl dışına çıkıp sosyal aktivitelere katılmak, kendini geliştirmek her anlamda güzel bir şey. Engellilerin kendilerini hangi branşta daha iyi hissediyorsa o branşta geliştirmeleri önemli. Bizim yaptığımız bir takım başarısıdır” ifadelerinde bulundu.

Kulüp Başkanı Mehmet Emin Gülen ise, kupayı Diyarbakır’a armağan ettiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

“Kayapınar Belediyesi Başkanı Mustafa Kılıç bizden maddi ve manevi desteklerini esirgemedi. Gençlerimiz de kupayı alarak bizi mahcup etmedi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”