Tenis bu tip sporlar içerisinde liste başında yer alır. Hem el göz koordinasyonunun hem de stratejik düşüncenin önemi tenis için büyüktür. Ancak tüm olay tenisçinin yeteneği, beden esnekliği ve performansı ile alakalı değildir. Aynı zamanda seçilen tenis raketi gerek yeni başlayan oyuncuların stilini belirlemesinde gerek uzun yıllar tenis oynayan kişilerde gelişebilen bazı fiziksel rahatsızlıkların önlenmesinde gerekse ideal sonuçlar alınmasında büyük bir önem taşır.

Raket Seçiminin Oyuncu İçin Önemi

Tenis oynayan kişilerde raket seçimi çok iyi ya da profesyonel olunmadığı müddetçe performansa belirgin olumlu bir etkide bulunmaz. Üst seviye raketlerin seçilmesi yeni başlayanlar için biraz gereksiz gibi olsa da kötü raketlerin kullanımı da yeni başlayan tenis oyuncularının kendi stillerinin gelişmesi döneminde olumsuz etkiler yaratabilir. Bu yüzden yeni başlayanlar orta düzeyde raketler tercih etmelidir.

Raket seçiminde çoğu kişi ilk olarak tenis raketi fiyatları üzerinden incelemeye ve elemeye başlar. Elbette fiyatlar belli bir noktada raketin kalitesini haber veren unsurlardan biridir ancak çok pahalı olmayan bir raketten de beklenilen performansı almak mümkündür.

Doğru Raket Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar

Raketler tenisi ciddiye alarak oynayan kişiler için oyun stiline bağlı tercih edilmesi gereken unsurlardır. Fakat genel olarak raketin ağırlığı, esnekliği, dengesi, sap büyüklüğü, genişliği, tellerin materyali ve sıklığı kullanıcıları yoran ya da rahatlatan kriterlerdir. Birer birer değinmek gerekirse raket ağırlığı çok düşük olduğunda topu karşılamak git gide zorlaşacağından hafif raket tercih edilmemelidir. Rakette esneklik yoksa kolda titreşim yaratarak rahatsız edici olabilir. Esnek raketler daha elverişlidir.

Denge de ise raketin sap tarafının ağır olması önem taşır aksi halde vuruşlarda kontrolün sağlanması zorlaşır. El büyüklüğüne uygun saplar kontrolün sağlanmasına yardımcı olur. Genişlik ise çok büyük olmamalıdır. Tel materyallerinin dayanıklı ve tel sıklığının esnek olması önemlidir. Raket seçiminde bu tip farklılıklar içerisinde en doğru raketi bulmak için geniş ürün yelpazesine ihtiyaç vardır. Bunun için doğru adresi arıyorsanız http://www.sportifhayat.com/Raketler,LA_118-2.html adresini ziyaret edebilirsiniz.