Türkiye Süper Ligi’nde 3. hafta oynanan maçlarla geride kalırken, Kardemir Karabükspor aldığı sonuçlar ve puan cetvelinde en alt sırada yer alarak geçtiğimiz sezonu adeta mumla aradığı ortaya çıktı.

Medya takip ajansı Interpress’in yaptığı araştırmaya göre, sezonu UEFA Avrupa Ligi elemeleri için erken açan, oynadığı ilk tur maçında Rosenborg’u güzel futbol ile geçen, Saint-Etiene karşısında ise penaltılar sonucunda elenen Kardemir Karabükspor’un, Süper Lig’de bu yıl iddialı olması bekleniyordu. Ancak yeni sezonun geride kalan ilk üç haftası sonrası hiç galibiyet alamayan ve sadece 1 puan toplayan kırmızı mavililer spor otoritelerini de şaşırttı.

Geçtiğimiz sezon ilk üç maçta 2 galibiyet 1 beraberlik alarak 7 puan toplayan ve Beşiktaş’ın ardından ikinci sırada yer alan Kardemir Karabükspor, 5 gol atarken sadece 2 golü kalelerinde görmüştü.

Bu sezon ise Fenerbahçe ve Kasımpaşa’ya mağlup olan kırmızı mavili takım, sadece İstanbul Başakşehir ile berabere kalabildi. Attığı 3 gole karşılık, kendi ağlarında 5 gol gören Kardemir Karabükspor'da bulunan ortam camiayı üzüyor.