Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Dr. Mustafa Canbey, Diriliş Postası Gazetesi’ne verdiği özel röportajda Amerika’nın Kudüs’ü başkent ilan etmesinden sonra en güçlü tepkiyi Türkiye’nin verdiğini belirterek Kudüs sevdalılarını ‘Kudüs Halk Koşusu’na davet etti.

“Kudüs’ü sahipleniyoruz”

Öncü Gençlik ve Spor Kulübü olarak İmam Hatip Spor Oyunları ile alakalı büyük bir faaliyet yaptıklarını anlatan Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Dr. Mustafa Canbey, “Bu faaliyetin sonrasında, Öncü Gençlik ve Spor Kulübü olarak ‘Kudüs Halk Koşusu’ düzenliyoruz. Çengelköy 15 Temmuz Çeşmesi’nden başlayacak olan koşumuz, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Şehitler Anıtı’nda son bulacak. Koşuya katılanlara çekilişle Kudüs ziyareti hediye edilecek, tüm katılımcılara ise Kudüs madalyası dağıtılacak. Programın sonunda sanatçı Ömer Karaoğlu, başta Kudüs eseri olmak üzere sevilen ezgilerini seslendirecek. Halka açık olan koşumuzu ünlü sporcular, atletler ve güreşçilerde eşlik edecek. Amacımız, insanların Kudüs’ü sahiplenmesini sağlamak.” dedi.

“ABD’nin kararını kabul etmiyoruz!”

Kudüs konusunda birçok etkinlik yapıldığını belirten Canbey, “Herkes kendi alanı ile ilgili etkinlik düzenliyor ben bunu çok önemsiyorum. Herkesin Kudüs davası için başarılı bir şekilde çalışma yapması lazım. Bizde Öncü Gençlik ve Spor Kulübü spor alanında bir çalışma yaparak Kudüs Halk Koşusu” fikrini oluşturduk. Biz Müslümanlar’ın ilk kıblesi olan Kudüs’ün manevi değer çok yüksek. Kudüs’te Mescid-i Aksa’da yaşananlar hepimizi üzüyor. Özellikle son dönemde maalesef ciddi bir sorunla karşı karşıyayız gerçekten. Amerika’nın, İsrail’in başkenti olarak Kudüs’ü tanıması tüm Müslümanları ve dünyayı üzdü. O yüzden bizde diyoruz ki bu kararı Türkiye olarak hiç bir şekilde kabul etmeyeceğiz.” dedi.

“Türkiye ümmetin umudu”

İslam coğrafyasına baktığımız zaman ayakları üzerinde duran kendi kararlarını verme potansiyeline sahip, dünyada sözünü söyleyen, dünya sistemine itiraz eden, bir Türkiye’nin olduğunu ifade eden Canbey, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğin bu ülke gerçekten çok büyük bir kazanım elde etti. İtibarı her geçen gün artan, uluslararası arenada güçlü bir şekilde temsil edilen bir Türkiye var karşımızda. Bu Türkiye inşallah önümüzdeki dönemde, bu zaman kadar yaptığı gibi bundan sonrada haksızlığa uğrayan milletlerin, İslam ümmetinin, yanında olmaya devam edecek. Tarihte bunu çok yaptık. İnşallah bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Gençlerden umutluyum”

Gençlerle alakalı bazen olumsuz şeyler söylendiğin ifade eden Canbey, “Sosyal Medyanın gençleri etkilediği, gençlerin okumadığı ve çalışmadığı söyleniyor. Ben bu duruma katılmıyorum. Sahada birebir gençlerle çalışan birisi olarak şunu söyleyebilirim ki. Çok güzel gençler yetişiyor. Çok donanımlı gençler yetişiyor. İnşallah önümüzdeki dönemde bu gençler ülkemizin bayrağını çok daha iyi yerlerde dalgalandıracaklardır. Ülkemizi çok daha güçlü temsil edeceklerdir. Ben ülkemizin geleceği açısından son derece ümitliyim. Arkamızdan gelen nesil en iyi şekilde bu ülkeye sahip çıkacaktır.” dedi.

Kaynak: Diriliş Postası (Burak Çolo)