Dünyaca ünlü Macar motosikletçi Troger Mokus, 4 farklı motosiklet üzerinde yaptığı hareketlerle sevenlerine heyecanlı dakikalar yaşattı.

Dünyada motosiklet cambazı ismi ile bilinen Troger Mokus, Manavgat Belediyesi tarafından bu sene 5.'si düzenlenen Uluslararası Manavgat Motosiklet Festivali'ne katıldı. Mokus'u festival alanına gelişinde Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen karşıladı.

Mokus, Manavgat Belediyesi Boğaz Hotel alanında yapılan festival alanında hazırlanan özel pistte ısınma antremanı sonrası 1 saat 4 farklı motor üzerinde akrobası şovu yaptı. Mokus'un motosiklet şovu yapacağı alanda her hangi bir kaza yaşanmaması için geniş güvenlik önlemleri alındı.

Mokus'un motosikletle pist alanında daire çizmesi, motosiklet üzerinde gitar çalması, motosiklet üzerinde merdiven kurması, motosiklete Nasrettin Hoca'nın eşeğine ters binerek koltuğunu tokatlaması hayranları tarafından dakikalarca alkışlandı.

Dünyaca ünlü motosiklet akrobatı Mokus, en şovunu, festival alanına gelen bir turist bayanı pist alanına yatırdıktan sonra motoruyla son sürat gelerek durması korku dolu dakikalar yaşattı. Mokus, şov bitiminde Türkçe, 'teşekkür ederim' diyerek selamladı. Macar motosiklet cambazı Manavgat'ı çok sevdiği için 5 yıldır festivale katıldığını söyledi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise yaptığı açıklamada, dünyaca ünlü motosiklet kullanım ustası Mokus'u Manavgat'ta ağırlamaktan mutlu olduklarını dile getirdi.

30 Temmuz'da başlayan ve 4 gün sürecek olan 5. Manavgat Uluslararası Motosiklet Festivali'ne 2 binin üzerinde motosiklet tutkununun katıldığını belirten Başkan Sözen, etkinliğe Fransa, Rusya, Bulgaristan, Macaristan, Yunanistan ve Avusturya'dan sporcuların katıldığını kaydetti.

Sözen, "Festivalle Manavgat'ı dünya gündemine taşımak istiyoruz. Festival etkinliğine her geçen gün ilgi büyüyor. Etkinlik Manavgat'ın tanıtımı yanı sıra bölge ekonomisine katkı sağlıyor. Canlılık katılıyor. Festivale 2 bin motosikletçinin yanı sıra bir o kadarda aileleri katıldı. Festivale halkımızda yoğun ilgi gösteriyor." diye konuştu.