Castrol Ford Team Türkiye pilotu Murat Bostancı, yurt dışında başarılı olmak için destek ihtiyaçları olduğunu söyleyerek, “Ben bireysel olarak da başarı olmak istiyorum ama taşıdığım Türk bayrağı da bize ayrı bir motivasyon veriyor. Otomobilimiz 1 milyon TL civarında. Futbol ve basketbolda oyuncuların aldığı ücretlerin yanında bunlar ufak bütçeler” dedi.

Avrupa Ralli Şampiyonası’nın beşinci yarışı Polonya’nın Rzeszow şehrinde gerçekleşti. Rallide Castrol Ford Team Türkiye adına Fiesta R5 aracında pilot Murat Bostancı, ko-pilot Onur Vatansever ile Fiesta R2T aracıyla mücadele etti. İki sporcu şampiyonada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Murat Bostancı: “Liderliğimizi korumaya çalışacağız”

2015 yalında Avrupa Ralli Kupası’nı kazandıklarını belirten Murat Bostancı, “Futboldan örnek verirsek UEFA Kupası’nı aldık. O kupayı kazanmak Şampiyonlar Ligi dediğimiz Avrupa Ralli Şampiyonası’nı kazanmaktan daha kolaydı. Şu an bizim de sınırlarımızı zorlayan şampiyona. 3 yıllık hazırlık süremizin 2. senesindeyiz. Şu an lideriz. Bundan sonraki yarışlar çok zor. Şampiyonada liderliğimizi korumaya çalışacağız” diye konuştu.

Onur Vatansever: “Uyum sağmak için not antrenmanları yapıyoruz”

Sürekli vakitlerini beraber geçirdiklerini söyleyen Onur Vatansever, “Uyum sağmak için not antrenmanları yapıyoruz. Mental değerlendirmeler yapıyoruz. Fazla çalıştıkça uyum ortaya çıkıyor. Uyum iyi olduktan sonra başarı da geliyor. Biz birbirimiz tamamlıyoruz. Karamsarlığa düştüğümüzde birbirimize dile getirmeden çözmeye çalışıyoruz. Hiç konuşmadan hareketlerle anlaşabiliyoruz” şeklinde konuştu.

“Görevim Murat’ın en iyi zamanı yapmasını sağlamak”

Yolu tanımak için yarıştan önce iki geçiş hakkı olduklarını ifade eden Vatansever, “Birincisinde yazıyoruz. Murat’ın ayrı not alma stili var. Bunları bana söylüyor. Ben yazıyorum. İkinci geçişimizde de düzeltilecek yerleri düzeltiyoruz. Yarış esnasında ben Murat’a bunları okuyorum. Virajları ona göre geçiyor. Aracın içinde benim görevim, Murat’a yardım ederek, bütün yeteneklerini en iyi şekilde yansıtmasını ve en iyi zamanı yapmasını sağlıyorum” dedi.

Murat Bostancı: “İlk 3’te olursak başarılı oluruz”

Sezona başlarken ilk 5’te olmayı bile hayal etmediklerini vurgulayan Murat Bostancı, “40’a yakın takım var. Başarılı olan ülkelerden olan takımlar var. Biz bunlar içinde ilk yılımızda ilk 10’da olursak iyi başarıdır diyorduk. Şu an lideriz. Bunda yarışların bize yakın olmasının da nedeni var. Bunlardan biri Yunanistan, değeri Kıbrıs. Bunlar Türkiye’deki etaplara çok benziyor. Bundan sonraki yarışlar çok zor. İlk 3’te olursak bizim için başarılı oluruz. Belki sene sonunda liderliği koruyup, Türkiye’ye bir şampiyonluk getiririz” değerlendirmesini yaptı.

“Futbol ve basketbolda oyuncuların aldığı ücretlerin yanında bunlar ufak bütçeler”

Kendi ayaklarının üzerinde durduklarını söyleyen Murat Bostancı, “Tabi ki zorlanıyoruz. Motor sporları Türkiye’de futbol ve basketbol kadar ilgi gören spor değil. Biz Türk bayrağını dalgalandıyoruz. Avrupa Ralli Şampiyonası’nda Türk bayrağını dalgalandıran tek takımız. Ben bireysel olarak da başarılı olmak istiyorum ama taşıdığım Türk bayrağı da bize ayrı bir motivasyon veriyor. Herkesin desteğini bekliyoruz. Bizim otomobilimiz 1 milyon TL civarında. Futbol ve basketbolda oyuncuların aldığı ücretlerin yanında bunlar ufak bütçeler. Yurt dışında başarı destek ve emekle giden bir yol” açıklamasında bulundu.

“Sakin olmak çok önemli”

Kendisinin Onur’a göre daha sakin olduğunu açıklayan Murat Bostancı, “Beni tanıyanlar bana ralli pilotluğunu yakıştıramıyorlar. Sakinlik çok önemli. Start alığım zaman adrenalin pompalanmaya başlıyor. Hazırlık sürecinde sakin olmak çok önemli” ifadelerini kullandı.